O cină în doi merge de minune după o zi grea la muncă, însă știai care sunt ierburile aromatice care dau cel mai bun gust fripturii tale?
Află din rândurile următoare, care sunt ierburile aromatice ce pot da un gust nemaipomenit cinelor tale în familie.
1. Busuioc
Chiar dacă există numeroase tehnici și sfaturi pentru a găti o friptură perfectă, alegerea condimentelor și a ierburilor aromatice potrivite joacă un rol la fel de important ca modul de preparare. Ierburile proaspete pot transforma o simplă bucată de carne într-un preparat plin de aromă. Una dintre cele mai apreciate ierburi aromatice folosite la friptură este busuiocul. Există mai multe tipuri de busuioc, fiecare având o aromă diferită și un mod unic de a completa gustul cărnii. In timp ce busuiocul clasic are note dulci, ușor sărate, care se potrivesc perfect cu friptura de vită, porc sau pui, busuiocul thailandez, are o aromă intensă și ușor picantă, excelent în marinade sau sosuri pentru carne.
Pe de altă parte, exista si busuiocul cu aromă de lămâie care adaugă o notă proaspătă și acidulată, perfectă pentru fripturile la grătar si nu numai. Pentru un rezultat desăvârșit, poți combina busuiocul cu alte ierburi aromatice, pentru a adăuga profunzime gustului și scot în evidență savoarea cărnii. In același timp, folosirea ierburilor proaspete la finalul gătitului, intensifică aroma fripturii.
Citește și: Cele mai bune trucuri pentru castraveții murați! Pregătește-te cum se cuvinte pentru sezonul de iarnă
Citește și: Premiera serialului „Fata de la fereastră”, astăzi, de la ora 20.00, la Kanal D
2. Rozmarin
Din categoria ierburilor aromatice face parte și rozmarinul, cel adesea asociat cu preparatele din carne, în special cu fripturile. Atunci când vine vorba despre aroma sa, rozmarinul se remarcă printr-o complexitate aparte și inconfundabilă (o combinație de citrice, ușor florale).
Un mod delicios de a folosi rozmarinul este în unt aromatizat.
Citește și: Anunț important pentru românii cu probleme de sănătate!- stirilekanald.ro
3. Oregano
Nu în ultimul rând, pe lângă busuioc și rozmarin, regăsim pe această listă și oregano. Acesta are o aromă inconfundabilă, fiind o plantă considerată un ingredient de bază în bucătărie, de cele mai multe ori, și apreciat pentru parfumul său bogat și dulce-amărui. Cu toate acestea, trebuie să fie folosit în cantități potrivite, pentru a avea parte de profunzimea și echilibrul necesar pentru preparatele din carne, în caz contrar, poate acoperi alte arome.
În ciuda faptului că cel mai des, oregano se folosește într-o formă uscată, pentru ca aroma sa să fie mai concentrată, perfect pentru marinade, sosuri sau condimente pentru friptură, pe de altă parte, frunzele proaspete au un gust mai delicat, fiind ideale pentru a fi adăugate spre finalul gătitului, pentru a aduce o notă proaspătă și aromată. Oregano se potrivește excelent cu fripturile de vită, acolo unde gustul său intens completează perfect carnea rumenită în unt. De asemenea, se poate presăra oregano peste friptura fierbinte, în unt aromatizat sau în sosuri pe bază de roșii, fiind o alegere inspirată pentru o notă aromatică și un gust proaspăt preparatelor din carne.