Cea mai ușoară rețetă de cremă de zahăr ars. E gata imediat și nu necesită multe ingrediente

Cea mai ușoară rețetă de cremă de zahăr ars. E gata imediat și nu necesită multe ingrediente
Cea mai ușoară rețetă de cremă de zahăr ars. E gata imediat și nu necesită multe ingrediente

Crema de zahăr ars este un desert divin, care se prepară imediat, din doar câteva ingrediente. Iată care este cea mai simplă rețetă, care o să vă ajute să preparați crema de zahăr ars, fără să dați greș.

Cu siguranță ați gustat măcar o dată cremă de zahăr ars și ați rămas în minte cu aroma senzațională a acestui desert. Dacă nu ați avut curaj până acum să o preparați și dumneavoastră, noi am găsit cea mai simplă rețetă, care va funcționa, chiar dacă sunteți începătoare. 

Crema de zahăr ars, un desert spectaculos

Crema de zahăr ars face parte din categoria deserturilor nemuritoare. O preparau și bunicile, și mamele noastre, este încă de actualitate și cu siguranță va fi savurată cu aceeași plăcere și de următoarele generații. 

Explicația este simplă: nu are cum să nu vă placă acel gust intens de caramel și crema fină și delicioasă. În principiu, crema de zahăr ars se prepară din lapte, ouă și zahăr. Ouăle se folosesc întregi, dar unele gospodine fac acest desert doar din albușuri. 

Nu confundați crema de zahăr ars cu creme brulee. Aceasta din urmă se prepară din ouă și smântână, iar zahărul se caramelizează cu torța. 

Crema de zahăr ars este un desert rafinat, chiar dacă folosim doar câteva ingrediente. Ca să vă iasă desertul exact așa cum trebuie, fiți foarte atente la detalii. 

De exemplu, aveți grijă să nu ardeți zahărul, pentru că o să vă strice tot desertul.

De asemenea, este importantă și cratița în care veți prepara crema de zahăr ars. Sunt ideale cele din aluminiu. 

Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, pentru crema de zahăr ars:

  • un litru de lapte
  • 8 ouă
  • un vârf de cuțit de sare
  • 150 g zahăr tos fin 
  • 150 g zahăr tos fin (pentru caramel)
  • o păstaie de vanilie sau esență de vanilie, dacă nu aveți păstaie

Cum se prepară crema de zahăr ars

Crema de zahăr ars se prepară într-o cratiță de metal, de preferat una de aluminiu, dacă aveți. Aceasta trebuie să fie rezistentă atunci când o băgați în cuptor. De asemenea, este nevoie ca aceasta să aibă pereții mai înalți. 

Puneți zahărul într-o crăticioară mai mică și lăsați-l să se topească, la foc mic. Nu uitați să mai amestecați din când în când, ca să nu se ardă.

După aceea, îl turnați imediat în cratița în care veți prepara crema de zahăr ars. Trebuie să rotiți cratița, pentru ca zahărul să fie distribuit pe toată suprafața, cam până la jumătatea pereților. 

Așteptați până când caramelul se va răci pe cratiță. Între timp, puneți ouăle întregi într-un vas, puneți un praf de sare, zahăr și esența de vanilie sau păstaia de vanilie.

Dacă optați pentru a doua variantă, folosiți doar semințele din păstaie. 

Citește și: Robert o va chema pe Lia în camera roșie! Incredibil ce se va întâmpla între cei doi concurenți „Casa iubirii” în ediția de vineri, 26 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îl cunoștea- stirilekanald.ro

Mixați aceste ingrediente timp de câteva minute, după care adăugați laptele, care trebuie să fie rece, și mixați în continuare. Această compoziție se toarnă în cratița în care ați pus caramelul. După aceea, o puneți într-o altă cratiță, în care ați pus apă rece. 

Cele două cratițe se bagă în cuptorul preîncălzit și se lasă să fiarbă aproximativ o oră. Din când în când, trebuie să mai adăugați apă rece în vas, pentru ca apa să nu fiarbă în clocote. Dacă nu adăugați apă rece, crema de zahăr ars va avea găurele. 

După ce este gata, mai lăsați crema încă 10 minute în vasul cu apă, apoi o scoateți și o lăsați să se răcească. Abia după aceea o băgați în frigider și o lăsați peste noapte. 

Cu un cuțit, desprindeți crema de pe marginile cratiței și apoi o răsturnați pe un platou cu margini mai înalte. 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop 27 decembrie 2025: O zodie are nevoie de liniște

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Deea Maxer, confesiuni despre viitor. Se mai vede aceasta îmbrăcând rochia de mireasă, în fața altarului? „Am lăsat ca universul să mă surprindă și să aducă oameni în viața mea.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies