Crema de zahăr ars este un desert divin, care se prepară imediat, din doar câteva ingrediente. Iată care este cea mai simplă rețetă, care o să vă ajute să preparați crema de zahăr ars, fără să dați greș.
In articol:
Cu siguranță ați gustat măcar o dată cremă de zahăr ars și ați rămas în minte cu aroma senzațională a acestui desert. Dacă nu ați avut curaj până acum să o preparați și dumneavoastră, noi am găsit cea mai simplă rețetă, care va funcționa, chiar dacă sunteți începătoare.
Crema de zahăr ars, un desert spectaculos
Crema de zahăr ars face parte din categoria deserturilor nemuritoare. O preparau și bunicile, și mamele noastre, este încă de actualitate și cu siguranță va fi savurată cu aceeași plăcere și de următoarele generații.
Explicația este simplă: nu are cum să nu vă placă acel gust intens de caramel și crema fină și delicioasă. În principiu, crema de zahăr ars se prepară din lapte, ouă și zahăr. Ouăle se folosesc întregi, dar unele gospodine fac acest desert doar din albușuri.
Crema de zahăr ars este un desert rafinat, chiar dacă folosim doar câteva ingrediente. Ca să vă iasă desertul exact așa cum trebuie, fiți foarte atente la detalii.
De exemplu, aveți grijă să nu ardeți zahărul, pentru că o să vă strice tot desertul. De asemenea, este importantă și cratița în care veți prepara crema de zahăr ars. Sunt ideale cele din aluminiu.
Crema de zahăr ars perfectă nu trebuie să aibă găurele
Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, pentru crema de zahăr ars:
- un litru de lapte
- 8 ouă
- un vârf de cuțit de sare
- 150 g zahăr tos fin
- 150 g zahăr tos fin (pentru caramel)
- o păstaie de vanilie sau esență de vanilie, dacă nu aveți păstaie
Cum se prepară crema de zahăr ars
Crema de zahăr ars se prepară într-o cratiță de metal, de preferat una de aluminiu, dacă aveți. Aceasta trebuie să fie rezistentă atunci când o băgați în cuptor. De asemenea, este nevoie ca aceasta să aibă pereții mai înalți.
Puneți zahărul într-o crăticioară mai mică și lăsați-l să se topească, la foc mic. Nu uitați să mai amestecați din când în când, ca să nu se ardă. După aceea, îl turnați imediat în cratița în care veți prepara crema de zahăr ars. Trebuie să rotiți cratița, pentru ca zahărul să fie distribuit pe toată suprafața, cam până la jumătatea pereților.
Așteptați până când caramelul se va răci pe cratiță. Între timp, puneți ouăle întregi într-un vas, puneți un praf de sare, zahăr și esența de vanilie sau păstaia de vanilie. Dacă optați pentru a doua variantă, folosiți doar semințele din păstaie.
Mixați aceste ingrediente timp de câteva minute, după care adăugați laptele, care trebuie să fie rece, și mixați în continuare. Această compoziție se toarnă în cratița în care ați pus caramelul. După aceea, o puneți într-o altă cratiță, în care ați pus apă rece.
Cele două cratițe se bagă în cuptorul preîncălzit și se lasă să fiarbă aproximativ o oră. Din când în când, trebuie să mai adăugați apă rece în vas, pentru ca apa să nu fiarbă în clocote. Dacă nu adăugați apă rece, crema de zahăr ars va avea găurele.
După ce este gata, mai lăsați crema încă 10 minute în vasul cu apă, apoi o scoateți și o lăsați să se răcească. Abia după aceea o băgați în frigider și o lăsați peste noapte.
Crema de zahăr ars poate fi servită și cu nuci deasupra
Cu un cuțit, desprindeți crema de pe marginile cratiței și apoi o răsturnați pe un platou cu margini mai înalte.