Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți. Călătorie culinară prin bucătăria balcanică!

reteta ardei umpluti

Rețetă ardei umpluți

Ardeii umpluți sunt unul din preparatele cele mai populare în bucătăria românească. Această mâncare nu doar că este gustoasă, îmbinând diverse gusturi, ci și se gătește destul de ușor.

În bucătăria românească, de cele mai multe ori ardei sunt umpluți cu carne, însă există și variante de post sau vegetariene, în care aceștia sunt umpluți doar cu orez sau ci diverse alte legume.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt trucurile pentru ca ardeii umpluți să fie gătiți corect, dar și o rețetă extrem de simplă!

Cât fierb ardeii umpluți

Citește și: Ruladă cu brânză de vaci, lămâie și mango. Un adevărat amestec de texturi!

ardei umpluti reteta
Ardei umpluți cu carne[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii. Ia și tu o mușcătură dulce!

La fel de iubiți precum sarmalele, ardeii umpluți se regăsesc adesea pe mesele românilor. Totuși, pentru ca rezultatul final să fie unul extrem de delicious, trebuie să ții cont de câteva sfaturi culinare. În funcție de cât de moi îi dorești, poți să îi fierbi maim ult sau mai puțini. Cu toate acestea, ardeii nu trebuie lăsați prea mult la fiert, deoarece vor deveni prea moi pentru a susține compoziția.

Cel mai bun timp de fierbere este de aproximativ două ore, pentru a te bucura de un rezultat bun și gustos.

Rețetă ardei umpluți

ardei umpluti cu carne
Ardei umpluți cu carne[Sursa foto: Freepik]

 Ardeii umpluți sunt delicioși și pot fi păstrați câteva zile în frigider. Așadar, avantajul este că poți găti o cantitate mai mare, pentru a scăpa de grija gătitului, măcar pentru doua zile. Ardeii umpluți sunt o variantă ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină și sunt ideali și pentru cei mici.

De cele mai multe ori, gospodinele folosesc carne de porc pentru ardei umpluți, însă pentru un gust aparte, aceasta poate fi combinată și cu carne de vită. De asemenea, dacă dorești să ții post sau ești vegetarian, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece rețeta de ardei umpluți poate fi adaptată și pentru astfel de situații, înlocuind carnea cu orez sau un amestec de mai multe legume. Această rețetă este specifică bucătăriei românești și moldovenești.
Poți alege orice culoare de ardei gras, fie că vorbim de roșu, verde sau galben. Pentru a te bucura de un joc de culori în farfurie, poți folosi chiar toate tipurile de ardei gras. Iată mai jos o rețetă simplu de urmat de ardei umpluți, cu care cu siguranță îți vei da familia sau prietenii pe spate:

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Ingrediente:

  • 10-12 ardei
  • 600 g carne tocată de porc și de vită
  • 3 linguri de bulion
  • Un morcov
  • 50 g de orez
  • Un ou
  • Condimente: sare, piper, cimbru, boia dulce, pătrunjel, mărar

Mod de preparare:

ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluti
Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți[Sursa foto: Freepik]

În primul rând, ardeii trebuie spălați, iar apoi trebuie tăiat capacul. Ulterior, este esențial să curățăm interiorul ardeiului de semințe. Într-un vas cu apă și sare, orezul se pune la fiert. În acest timp, poți toca ceapa și morcovul, pe care le vei căli ulterior într-o tigaie, alături de puțin ulei. Ceapa și morcovul trebuie tocate foarte mărunt, pentru a se integra perfect în compoziție. Următorul pas este să amesteci carnea tocată cu legumele, peste care adaugi orezul fiert, două linguri de bulion, oul și toate condimentele. Unul dintre secretele pentru ca ardeii umpluți să fie gustoși este să adaugi o lingură de bulion pe fundul oalei. În acest mod, în timpul fierberii, vei obține un gust incredibil pentru această rețetă. După ce ai amestecat câteva minute compoziția pe foc, este timpul pentru montarea ardeilor. Aceștia se umplu, rând pe rând, cu întreaga compoziție și ulterior se adaugă capacul ardeiului. Peste compoziția de bulion, adaugă câteva codițe de pătrunjel, iar apoi ardeii umpluți. Adaugă capacul pentru oala în care gătești și lasă ardeii să se fiarbă pentru aproximativ două ore. La final, scoate capacele ardeilor și adaugă puțin mărar tocat pe deasupra, pentru decor.  Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Ruladă Pavlova cu cremă de afine. Un gust cu adevărat rafinat!

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies