Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii. Ia și tu o mușcătură dulce!

retete de gustare

Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii

Brioșele de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă cu dovleac și portocală. Un amestec de arome... perfect!

retete pentru desert
Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta virală. Desert delicios din 3 ingrediente

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 250 g de ciocolată amăruie
  • 150 g de unt
  • 100 g de făină
  • 150 g de zahăr
  • Sare
  • o esență de vanilie
  • 5 ouă

ingrediente pentru cremă

  • un pachet de unt
  • 250 g de cremă de mascarpone
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • o esență de vanilie

ingrediente pentru decor

Citește și: Despărțire în „Casa iubirii”?! Sebastian nu mai este impresionat de suferința Robertei: „Nu mă mai interesează, îți zic sincer”. Nu ratați un nou episod dramatic duminică, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape- stirilekanald.ro

  • coacăze roșii

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

briose de ciocolata
Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a prepara aluatul pentru brioșe. Așadar, începem prin a rupe în bucăți cât se poate de mici, ciocolata amăruie, pentru ca ulterior toate aceste bucățele să se adauge într-o oală de dimensiuni potrivite. Peste ciocolata amăruie adăugăm și untul, iar ulterior aceste 2 ingrediente se vor topi, la bain-marie, amestecând continuu, până când ciocolata se va topi complet.
    Atenție însă! Compoziția nu trebuie lăsată să fiarbă.
  2. În momentul în care virgula atât untul, cât și ciocolata amăruie s-au topit, vom transfera ingredientele într-un bol de dimensiuni mai mari, și le vom amesteca cu mixerul, la viteză medie, timp de aproximativ 5 minute.
  3. Într-un alt bol de dimensiuni mai mari, separat, vom amesteca făina, pudra de cacao, dar și zahărul, pentru ca toate ingredientele să se incorporeze. Acest amestec, se va adăuga apoi peste compoziția de ciocolată topită, din celălalt bol, iar cu ajutorul unui mixer, vom amesteca în cele 2 compoziții, astfel încât să ne asigurăm că se omogenizează foarte bine.
  4. Acum a venit momentul să adăugăm în compoziția de brioșe și ouăle, însă rând pe rând, timp în care vom amesteca cu mixerul, pentru a se omogeniza fiecare în parte. Imediat apoi, vom adăuga în compoziția noastră și un praf de sare, după gust, dar și esența de vanilie, și vom amesteca încă puțin, pentru ca acestea să se împrăștie în restul compoziției.
  5. Preîncălzim și cuptorul la o temperatură de 180°C, și pregătim și tava noastră pentru brioșe. Putem utiliza o tavă specială pentru brioșe, în care să așezăm forme de hârtie sau de silicon, pentru acestea, sau putem utiliza o tavă normală, pe care să așezăm formele noastre de silicon, în care vom pune compoziția. În cazul în care doriți totuși să nu utilizați forme de hârtie sau silicon, ci doar tava specială pentru brioșe, înainte de ea turna compoziția în tavă, se recomandă să o ungeți cu puțin unt, și să presărați puțină făină deasupra. Imediat apoi, vom împărțit compoziția în mod egal, pentru fiecare formă în parte, și introducem tava în cuptor, timp de aproximativ 20 de minute, sau până când vom observa că acestea încep să se rumenească.
  6. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm un bol de dimensiuni mai mari, în care să adăugăm, pentru început, untul pe care l-am ținut la temperatura camerei în prealabil, ingredient pe care îl și amestecăm direct cu mixerul, timp de câteva minute, pentru ca acesta să se destrame cât mai bine cu putință, iar imediat apoi vom adăuga peste el și zahărul pudră, și mixăm până când obținem o consistență cremoasă a celor 2 ingrediente. Adăugăm apoi și crema de mascarpone, esența de vanilie și continuăm să amestecăm cu mixerul timp de aproximativ 5 minute, astfel încât toate ingredientele să se încorporeze uniform. Crema este gata, iar bolul se introduce în frigider timp de aproximativ 30 de minute, pentru că această să se mai întărească puțin.
  7. După acest interval de timp, acum că atât brioșele noastre, cât și crema de brânză sunt gata, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa brioșele să se răcească puțin, ulterior le vom scoate și din tavă. Același lucru facem și cu crema, o scoatem din frigider, o punem într-un poș sau într-o pungă, și începem să ornăm brioșele noastre, proaspăt scoase din cuptor.
  8. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce decorăm brioșele noastre și cu câteva coacăze roșii deasupra. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Rețeta virală. Desert delicios din 3 ingrediente

JENANT! Nimeni nu se aștepta să le vadă așa pe Andreea Raicu și pe Bianca Drăgușanu FOTO

„Ziua divorțurilor” Deea Maxer a făcut anunțul în urmă cu puțin timp! Se întâmplă asta după ce în weekend a petrecut alături de Robert Drilea

Ce a prezis Neti Sandu pentru Carmen Tănase și s-a adeverit în timp: ”De acolo a pornit toată treaba!”

Radu Ștefan Bănică, despre planurile care vor să îl scoată de sub asocierea cu numele tatălui său. “Încerc să fac această decupare a imaginii mele.”

Este sau nu iubita lui Jador gravidă: Postarea care a dat-o de gol pe Oana Ciocan

Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante


Cookies