Vrei sa slabesti, dar nu reusesti? S-ar putea sa nu fi tu vinovata!

Vrei sa slabesti, dar nu reusesti? S-ar putea sa nu fi tu vinovata!
Vrei sa slabesti, dar nu reusesti? S-ar putea sa nu fi tu vinovata!

Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune cateva lucruri despre procesul de slabire.

 

"Pana in anii '90 se credea despre tesutul adipos ca e grasime si atat. Kilogramele in plus erau vazute ca o lipsa de atentie/vointa iar indepartarea lor era obiectivul oricarei diete. Se slabeste cu dieta, nu e niciun secret aici. Ce te faci insa cand vrei s-o tii si nu poti. Pentru ca organismul tau se opune, tipa de foame, protesteaza.
Celula adipoasa secreta hormoni, deci joaca de-a slabitul da peste cap echilibrul endocrin, de la tiroida la insulina.
Celula grasa secreta estrogen, un hormon sexual feminin care stimuleaza ingrasarea. Cum? Scazand arderile metabolice si activitatea tiroidei. Ca urmare, kilogramele in plus duc la o hipotiroidie subclinica.
Grasimea este rezistenta la actiunea insulinei, hormonul responsabil de mentinerea glicemiei. Cand exista grasime pe abdomen insulina devine ineficienta, pancreasul are impresia ca e nevoie de mai multa insulina in sange si secreta suplimentar. Se ajunge astfel la hiperinsulinism, adica un exces de insulina in sange care nu face altceva decat sa favorizeze si mai tare transformarea caloriilor in grasime de depozit.
Odata cu inaintarea in varsta si cu acumularea de greutate, o enzima numita aromataza se secreta in cantitati din ce in ce mai mari, determinand conversia testosteronului in estrogen. Aromataza este vinovata ingrasarii si la barbati si la femeile la menopauza.
Si relatia inversa e valabila, cand slabim foarte mult scade nivelul de estrogen si pot aparea dereglari grave ale ciclului menstrual.
Estrogenii si insulina joaca un rol pagubos in cazul persoanelor cu exces ponderal, cu cat ai mai multa grasime, cu atat metabolismul tau e mai lent si te ingrasi din orice. Si da, slabitul e ineficient si necesita eforturi mari:( E dincolo de vointa, doar perseverenta pe termen lung dă rezultate, deci nu va pierdeti rabdarea, dieta va functiona, dar greu.", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

"Pana in anii '90 se credea despre tesutul adipos ca e grasime si atat.

Kilogramele in plus erau vazute ca o lipsa de atentie/vointa iar indepartarea lor era obiectivul oricarei diete. Se slabeste cu dieta, nu e niciun secret aici. Ce te faci insa cand vrei s-o tii si nu poti. Pentru ca organismul tau se opune, tipa de foame, protesteaza. 

Celula adipoasa secreta hormoni, deci joaca de-a slabitul da peste cap echilibrul endocrin, de la tiroida la insulina. Celula grasa secreta estrogen, un hormon sexual feminin care stimuleaza ingrasarea.
Cum? Scazand arderile metabolice si activitatea tiroidei. Ca urmare, kilogramele in plus duc la o hipotiroidie subclinica. 

Grasimea este rezistenta la actiunea insulinei, hormonul responsabil de mentinerea glicemiei. Cand exista grasime pe abdomen insulina devine ineficienta, pancreasul are impresia ca e nevoie de mai multa insulina in sange si secreta suplimentar. Se ajunge astfel la hiperinsulinism, adica un exces de insulina in sange care nu face altceva decat sa favorizeze si mai tare transformarea caloriilor in grasime de depozit. Odata
cu inaintarea in varsta si cu acumularea de greutate, o enzima numita aromataza se secreta in cantitati din ce in ce mai mari, determinand conversia testosteronului in estrogen. Aromataza este vinovata ingrasarii si la barbati si la femeile la menopauza. 

Si relatia inversa e valabila, cand slabim foarte mult scade nivelul de estrogen si pot aparea dereglari grave ale ciclului menstrual. Estrogenii si insulina joaca un rol pagubos in cazul persoanelor cu exces ponderal, cu cat ai mai multa grasime, cu atat metabolismul tau e mai lent si te ingrasi din orice.
Si da, slabitul e ineficient si necesita eforturi mari:( E dincolo de vointa, doar perseverenta pe termen lung dă rezultate, deci nu va pierdeti rabdarea, dieta va functiona, dar greu.", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

 

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Cine este Adrian Brâncoveanu. „Nu a fost dragoste la prima vedere.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies