Ce ti se intampla daca mananci o jumatate de ceapa pe zi!

Ce ti se intampla daca mananci o jumatate de ceapa pe zi!
Ce ti se intampla daca mananci o jumatate de ceapa pe zi!

Ceapa este una dintre legumile minune! Habar nu aveai cate proprietati incredibile are!

Ceapa este una dintre cele mai vechi plante de cultura din lume. La inceput era cultivata ca planta medicinala, condiment, apoi ca leguma.

In Egiptul Antic, ceapa era considerata un simbol al vietii eterne, datorita formei sale rotunde si a inelelor concentrice si era oferita zeilor, sau era folosita ca moneda de plata de a ajunge in Rai,. Se spune ca cei care au lucrat la constructia Piramidelor au fost platiti in cepe.



Lasand putin istoria la o parte, trebuie sa stiti ca ceapa contine elemente esentiale pentru organismul nostru, precum uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenţi, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, carotin, fitoncide, minerale, calciu, natriu, caliu, fier, fosfor, iod, sulf, siliciu.

Potrivit unui studiu realizat in Franta, consumul de ceapa (cel putin jumatate de ceapa cruda pe zi) a fost asociat cu o reducere de cel putin 50% a riscului de aparitie a cancerului de stomac, dar si cu o reducere semnificativa a incidenţti cancerului de san.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies