Tort buturugă. Un desert surprinzător, mai ales pentru sărbători!

Tort buturugă. Un desert surprinzător, mai ales pentru sărbători!

Tortul buturugă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort buturugă. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort buturugă, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tort buturugă  

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă crumble cu mere. Cum să creezi acasă un desert cu mere care îmbină gustul dulce al fructelor cu crumbleul delicios!

Citește și: Tarte cu mere și frișcă. O nouă idee de rețetă, pentru momentele în care nu ai ce face cu merele din casă!

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

Ingrediente  

Pentru foi

  • 7 oua 
  • 150 g zahar 
  • 50 g faina 
  • 150 g nuci măcinate 
  • un praf de sare 
  • o esență de vanilie 

Pentru crema

Citește și: Rezumat episodul 54 „Fata de la fereastră”, difuzat în 19 decembrie la Kanal D: Un bărbat misterios o sună pe Feride și îi spune că vrea să vorbească cu fiica lui- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

  • 350 g unt 
  • 7 oua 
  • 150 g nuci 
  • 350 g zahar 
  • 80 g cacao 
  • un praf de sare  
  • o esență de vanilie 
  • 2 linguri de ulei  

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Mod de preparare  

  1. Pentru a face foaia ruladă, ouăle întregi se bat cu zahărul și un praf de sare până când se formează o spumă. Apoi, încet, se adaugă făina și nucile măcinate mărunt. O paletă este folosită pentru a amesteca, în loc de mixer. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează cu o paletă. Se coace timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius.
  2. Scoateți hârtia de copt cu grijă după ce scoateți tava din cuptor și o lăsați să se răcească ușor. Apoi, așezați-o cu fața în jos pe un ștergar. Blatul se rulează pe lățime cu hârtia de copt după ce se pune înapoi pe ștergar. Se menține așa până când se umple. 
  3. Pentru a face baza de crema, se pun ouăle cu zahărul într-un bol metalic pe o baie de aburi sau bain-marie. Se amestecă continuu pentru a face crema să se îngroașe puțin, dar amestecul nu trebuie să fiarbă. În cele din urmă, se adaugă vanilia. 
  4. O jumătate din baza de crema se împarte în două părți egale. O jumătate se lasă la răcorit până când ajunge la temperatura camerei, iar cealaltă jumătate se pune pe baia de aburi pentru câteva minute și se amestecă cu cacao cernută. Se amestecă bine pentru a evita cocoloașele și se lasă un pic mai mult pe aburi pentru a găti, iar apoi se lasă castronul cu crema la răcorit până când ajunge la temperatura camerei. 
  5. Se folosește un mixer pentru a bate jumătate din cantitatea de unt moale. Apoi, treptat, se adaugă câte o lingură din baza de cacao, pentru a rezulta o cremă delicioasa.
  6. Separat, zahărul se topește într-o tigaie mică pentru a doua crema. Se pune zahărul caramelizat la foc mic și se toacă nucile. Apoi, se stinge focul. Rastoarna imediat nucile caramelizate într-o tavă unsă cu ulei și lăsăți-le să se răcească. După ce s-au răcit, nucile se pun într-o pungă și se bat cu un bătător plat de carne sau sucitor pe un lemn. 
  7. Se folosește un mixer pentru a freca bine restul de unt moale și se adaugă apoi baza de crema de vanilie, lingură cu lingură, mixând puțin. Apoi, cu ciocanul, se adaugă nucile caramelizate, se amestecă încet cu o paletă. 
  8. Se întinde blatul răcorit pe șervetul de bucătărie și hârtie și se unge cu crema cu nuci caramelizate. Se înfășoară cu grijă și rezultă o ruladă. La exterior, tortul buturugă este uns cu crema de cacao și se fac dungi cu o furculiță pentru a imita scoarța de copac.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tarte cu mere și frișcă. O nouă idee de rețetă, pentru momentele în care nu ai ce face cu merele din casă!

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Martorii accidentului aviatic în care celebrul pilot Greg Biffle a murit alături de soție și cei doi copii fac declarații cutremurătoare. CE S-A ÎNTÂMPLAT cu doar câteva minute înainte de tragedie: "Îmi pare foarte rău să împărtășesc asta”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul