Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, cum pregătește supa cremă de vinete și dovlecei, cu sos de roșii.
Chef Joseph Hadad este un renumit bucătar de origine israeliană, care s-a stabilit în România de peste 25 de ani, perioadă în care a reușit să aducă în fața publicului preparate inedite și trucuri din gastronomie de care gospodinele au nevoie. A urmat Școala de Bucătari din Haifa și a devenit chef la 21 de ani. Câțiva ani mai târziu, Joseph Hadad a reușit să gătească preparate pentru un prestigios hotel din Ierusalim. A lucrat în restaurante de top, iar în România a ajuns în 1995, atunci când a fost invitat să organizeze un eveniment culinar. De atunci, bucătarul a început să bucure publicul larg prin preparatele sale, dar și prin trucurile despre care vorbește adesea în mediul online.
Cum pregătește chef Joseph Hadad supa cremă de vinete și dovlecei?
Citește și: Quiche Lorraine cu spanac, rețeta pregătită de chef Joseph Hadad. “Puneți spanacul și gătiți al dente.”
De această dată, pe rețelele de socializare, bucătarul a pregătit supă cremă de vinete și dovlecei, astfel că începe prin a căli ceapa, adaugă zucchini și gătește până se înmoaie, peste care pune și busuioc. Roșiile sunt date prin răzătoare, vânăta este tocată, toarnă apă și gătește pentru 10 minute. Pasează totul la blender, apoi lasă la răcit și adaugă deasupra și sosul de roșii, alături de coaja de lămâie.
Ingrediente:
- 2 vinete coapte (curățate de coajă și semințe)
- Zuchinni 1/2 (sau dovlecei)
- Roșii 3 buc (date pe răzătoare)
- Ceapă 1 buc (tocată)
- Usturoi 1 cățel (tocat)
- Ulei de măsline 4 linguri+ 2 linguri
- Busuioc 10-12 frunze
- Apă 100 ml
- Coajă rasă de lămâie
- Sare și piper
“În 4 linguri de ulei de măsline, căliți bine ceapa. Adăugați zucchini cuburi și busuiocul. Gătiți până când se înmoaie, aprox. 20 de minute. Între timp puneți peste roșiile date pe răzătoare 2 linguri ulei de măsline, sare și piper. Amestecați. Puneți vânătă tocată mai mare, amestecați, turnați apa și gătiți 10 minute. Amestecați continuu. Pasați totul la blender. Lăsați să se răcească complet. Într-o farfurie puneți crema de vânătă mai întâi, apoi sosul de roșii rece, coaja rasă de lămâie și câțiva stropi de ulei de măsline. Poftă bună!”, a spus chef Joseph Hadad.