Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum pregătește un mic dejun altfel, făcând clătite... cu brânză și pește.
Unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară, chef Joseph Hadad, se bucură de succes pe plan profesional, dar și personal și obișnuiește să fie mai mereu activ pe rețelele de socializare. De această dată, recent, celebrul bucătar a pregătit o idee de mic dejun ușoară, consistentă, gata în puțin timp: clătite pufoase cu brânză și pește. Bucătarul a dorit să împărtășească o rețetă diferită de această dată, care are la bază, pe lângă ingredientele necesare pentru aluatul de clătite, și mărar, brânză feta și păstrăv afumat.
Procesul de preparare, dar și lista întreagă de ingrediente au fost postate de acesta pe contul său de Instagram, acolo unde rezultatul rețetei este de-a dreptul gustos, fresh și ușor de pus în practică, indiferent că rețeta este făcută dimineața, pentru o gustare rapidă, la prânz, pentru un meniu mai sățios sau chiar și seara, pentru a impresiona toți invitații.
Clătite pufoase cu brânză și pește, rețeta pregătită de chef Joseph Hadad
Citește și: Quiche Lorraine cu spanac, rețeta pregătită de chef Joseph Hadad. “Puneți spanacul și gătiți al dente.”
Citește și: Ștrudel cu mac, desertul pregătit de chef Joseph Hadad. „Macul trebuie să rămână moale.”
Ingrediente
- Făină 280 g
- Ouă 2
- Lapte 320 ml
- Mărar 1 lingură tocată
- Unt topit 100 ml
- Praf de copt 8 g
- Coaja rasă de la 1/2 lămâie
- Sare 1/2 linguriță
- Brânză feta sau telemea 150 g
- Păstrăv afumat 10-15 g per pancake (înlocuiți cu macrou sau somon afumat)
Mod de preparare
- "Amestecați* cu un tel toate ingredientele până când nu mai sunt cocoloașe, mai puțin brânza și peștele.
- Lăsați 30 de minute la frigider, să se combine aromele și praful de copt să se activeze.
- După cele 30 de minute adăugați brânza sfărâmată în aluat și încorporați cu o paletă.
- Ungeți forma** cu unt și puneți puțin în tigaie.
- Turnați 3 linguri de compoziție în formă și puneți peștele deasupra.
- Gătiți la foc mic pe ambele părți câte 6-7 minute pe o parte.
- Serviți imediat, dacă doriți cu ou poșat. Poftă bună!
- TIPS:
*dacă doriți să strecurați aluatul, adaugați mărarul după ce ați strecurat aluatul.
**forma pe care am folosit-o are 10-12 cm.
**dacă nu aveți formă, puneți direct în tigaie 4 linguri de compoziție.", a explicat acesta, în descrierea filmulețului postat pe pagina sa de Instagram.