Aceasta obișnuiește să își surprindă urmăritorii cu diverse rețete, printre care și supă cremă de ceapă.
Ramona Dumitrescu face parte din echipa Radio Impuls, în prezent, însă dintotdeauna aceasta a cochetat și cu bucătăria. Astfel, pe conturile sale de socializare, în special pe Instagram, se regăsesc nenumărate rețete pe care aceasta le-a pregătit de-a lungul timpului. Printre acestea, s-a aflat și rețeta de supă cremă de ceapă. Pe lângă ingredientele necesare, care sunt la îndemâna oricui, aceasta s-a asigurat că modul de preparare este unul pe cât de simplu, pe atât de amuzant, așa cum și-a obișnuit publicul din mediul online.
Supă cremă de ceapă, rețeta pregătită de Ramona Dumitrescu
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
"Jur că este una dintre cele mai aromate și gustoase chestii pe care le-am mâncat vreodată. Supă cremă de ceapă- a la Ramoncita!(...)
Musai să o încercați, fiindcă este DEMENȚIALĂ, plină de nutrienți și numa bună pentru sezonul rece! Poftă bună, frumușeilor!", a fost descrierea Ramonei Dumitrescu, la filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.
Ingrediente pentru 2-3 persoane
- 700 g ceapă- 4 cepe mari
- Țelină apio- am folosit una medie
- Unt- cam 100 g (eu am folosit vegan)
- Smântână de gătit (s-a pus vegană)
- O lingură generoasă de făină
- Sare, piper și cimbru- la plăcerea publicului
- 100-150 ml vin alb sec
- Pâine bună
- Brânză maturată
- Supă de legume- cam vreo 500-600 ml
Mod de preparare
- “Începem prin a curăța legumele pentru stoc, mă rog, pentru zeama de legume. Le tăiem și le punem la fiert cu sare și piper.
- Tăiem și apio-ul (…) și împărțim și ceapa (…), o tăiem subțire și cât mai egal și după ce bagăm sita între legume și zeamă, punem într-o oală încăpătoare unt.
- Când se face maro, punem ceapa, țelina, îi dăm cu vin, cimbru, stoc și repetăm procedeul până ne mai rămâne puțină zeamă în care punem făina și
- Punem blender-ul în funcțiune și într-o tigaie punem niște pâine și brânză maturată și ia fiți atenți! (…)
- Să vedem cum e ca gust. (…) Pe cuvânt că nu vă mint când vă zic că este una dintre cele mai bune chestii pe care le-am mâncat vreodată!”, a explicat Ramona Dumitrescu, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.