Descoperă în articolul de mai jos o rețetă simplă de clătite americane, dar și ce trebuie să adaugi pentru a deveni extrem de pufoase.
Atunci când vine vorba despre clătite americane, multe persoane le preferă la micul dejun sau la gustare. Diferite de clătitele noastre clasice, clătitele americane sau așa cum sunt cunoscute, pancakes, aceste clătite au câteva secrete de care trebuie să ții cont pentru a ieși foarte pufoase.
Potrivit descoperirilor arheologice, clătitele americane au o istorie îndelungată, fiind consumate chiar și de către societățile preistorice. Forma și structura lor variază în diferite zone ale lumii. Dacă în Marea Britanie seamănă cu clătitele subțiri, în Irlanda și America de Nord se folosește și un agent de afânare precum praf de copt pentru a crea o clătită pufoasă și mai groasă. În cele mai multe rețete de clătite americane, se folosește lapte bătut sau zer, alături de ouă, făină, unt, zahăr și praf de copt.
Citește și: Clătite umplute cu brânză dulce și stafide. Un desert transformat într-o gustare sănătoasă!
Citește și: Clătite Suzette cu sirop de portocale. Te va surprinde 100% această variantă!
Dacă îți dorești să faci niște clătite americane extrem de pufoase, atunci trebuie să ții cont de câteva sfaturi:
În primul rând, separă albușurile de gălbenușuri. Bate foarte bine albușurile, apoi încorporează-le în laptele bătut și untul topit și abia apoi amestecă-le cu ingredientele uscate(făină, zahăr, bicarbonat de sodiu și praf de copt).
Folosește un tel de mână și bate bine ouăle până devin tari precum ouăle pe care le bați pentru bezea. Apoi, cu o paletă, încorporează ouăle în celelalte ingrediente.
În acest fel, albușurile de ou bătute vor avea niște bule minuscule care vor ajuta mai târziu ca să ofere clătitelor o textură pufoase, iar acete bule vor.
În afară de acest secret, mai poți încerca încă patru trucuri pentru a obține niște clătite pufoase:
- În primul rând, verifică data de expirare a agenților de dospire. Fie că folosești bicarbonat de sodiu sau praf de copt ori le amesteci, atunci verifică data lor de expirare și nu le folosi dacă au depășit această dată. De asemenea, fii atentă și la data expirării a făinii.
- Nu amesteca prea mult aluatul, deoarece riști să obții niște clătite cauciucate și fără gust. Lasă aluatul, chiar dacă are câteva cocoloașe.
- Nu apăsa clătitele cu spatula în timpul coacerii. Chiar dacă îți dorești să accelerezi procesul de coacere, dacă le vei apăsa cu spatula, nu vei face decât să elimini aerul din ele care le face pufoase. Odată ce ai întors cu o spatulă clătita, las-o să se coacă uniform și pe partea cealaltă.
- Manipulează albușurile spumă cu mare grijă odată ce ai folosit mixerul. Pune câte o lingură de albuș în aluatul de clătite și folosește spatula cu mare atenție.
Citește și: Este cod roșu de viscol! Rafale de peste 120 km/h și vizibilitate zero în zonele montane- kanald.ro
Rețetă pentru clătite americane pufoase
Pentru această rețetă, ai nevoie de:
- 2 ouă
- 160 de ml de lapte bătut
- 1 linguriță de praf de copt
- 25 de grame de zahăr
- 1 pliculeț de zahăr vanilinat
- 130 de grame de făină
- Un praf de sare
- Vanilie
- O lingură de unt topit.
Separă albușurile de gălbenușuri, pune gălbenușurile, untul topit și vanilia într-un bol peste laptele bătut. Amestecă făina cu zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și sarea. Ingredientele uscate se adaug peste amestecul de gălbenușuri și lapte, apoi se folosește un tel și se amestecă bine până se omogenizează. Bate cu un mixer cele două albușuri până devin o spumă tare. Cu ajutorul unei spatule, se pune spuma de albușuri peste amestecul obținut mai devreme și cu mișcări largi se încorporează albușurile.
Se pune o tigaie la încins pe foc mic. Cu ajutorul unui polonic se pune compoziția în mijlocul tigăii și se lasă să se rumenească, apoi se întoarce cu grijă și pe cealaltă parte. Nu găti pe foc mare, deoarece clătitele rămân crude la mijloc și, așa cum aminteam si mai sus, nu presa clătitele cu spatula.