Chiftelele ocupă un loc important pe mesele festive, și nu numai. Acestea sunt un aperitiv foarte apreciat de oameni, care se prepară destul de repede. Iată care este ingredientul secret care trebuie pus în chiftele, pentru o aromă senzațională!
In articol:
Chiftelele se pot prepara în numeroase moduri, fie prăjite sau coapte la cuptor. Însă, indiferent de felul acestora, rețeta trebuie respectată și puse ingredientele necesare. Astfel, pe lângă amestecul care conține carne tocată și condimente, se pune miez de pâine, cartofi sau alte legume care să lege compoziția și să o facă mult mai pufoasă.
Rețetă de chiftele
Iată care sunt Ingredientele necesare pentru niște chiftele numai bune de împărțit cu întreaga familie!
Ingrediente
• 650 g carne de pui
• 1 ou
• ceapă tocată ori mai multe verzi, după gust
• 3 căței de usturoi
• verdeață (pătrunjel, mărar)
• sare și piper
• 2 felii de pâine pe care le înmuiem și le stoarcem
• făină ori pesmet pentru a face chiftelele
• ulei de prăjit ori pentru copt
Secretul celor mai delicioase chiftele
Mod de preparare
1. Pentru început, se toacă carnea în caz că nu a fost deja cumpărată mărunțită.
2. Între timp, se pun la înmuiat două felii de pâine fără coajă. Ulterior, acestea trebuie stoarse ușor.
3. Se zdrobește usturoiul și se pregătesc verdețurile tocate. Peste carnea tocată se adaugă un ou întreg, ceapa și usturoiul, iar apoi miezul de pâine.
4.
5. Pentru ca toate chiftelele să aibă aceeași dimensiune, se folosește o lingură. Acestea trebuie modelate ușor în palmele umezite și se aplatizează, așezându-le pe o farfurie.
6. Uleiul din tigaie trebuie bine încins atunci când se pun chiftelele. Focul se dă la maximum în primele secunde, și apoi se reduce la mediu. Chiftelele se prăjesc pentru câteva minute pe o singură parte, apoi se întorc până se rumenesc. Când sunt gata, chiftelele se scot pe un șervețel de hârtie. Pentru cuptor, se preîncălzește la 200 de grade și se lasă pentru 25-35 de minute până când se rumenesc ușor.
Citește și: Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor. Multe gospodine au făcut o greşeală până acum
Secretul celor mai delicioase chiftele
Citește și: Cum să ţii chifteluţele după ce le prăjeşti. Secretul care le ţine moi şi gustoase