Cum să prepari cele mai bune chiftele de post. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe


Dacă te numeri printre persoanele care țin post sau nu consumă preparate din carne, ei bine această rețetă de chiftele de post este perfectă pentru tine. Toți cei care vor încerca acest preparat vor fi plăcut impresionați de gustul lor.


In articol:

Dacă îți dorești cele mai gustoase chiftele pe care să le împarți împreună cu familia și prietenii, ei bine, mai jos ai cea mai gustoasă rețetă de post. Iată care este ingredientul secret pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască!

Ingredientele pe care orice gospodină trebuie să le cunoască

Aceste chiftele sunt foarte gustoase, iar prepararea lor nu este deloc una costisitoare. Ele pot fi servite de persoanele care țin post, dar și de cei care își doresc să abordeze un stil de viață mai sănătos. Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să le folosiți!

Citește și: Rețetă de gogoși cu ciocolată fără ou. Pașii pentru a face cele mai pufoase gogoși

Ingrediente

-două căni de fasole boabe.

-2-3 felii de franzelă.

-o cană de orez.

-o ceașcă de ulei.

-două cepe.

-5-6 căței de usturoi.

-un morcov.

-un păstârnac.

-două frunze de dafin.

-o legătură de mărar.

-o legătură de pătrunjel.

-50 grame de făină.

-sare, cimbru, după gust.

Citește și: Bunicile puneau cretă în dulapuri. Trucul care te poate salva și pe tine

Cum să prepari cele mai bune chiftele de post

Cum să prepari cele mai bune chiftele de post

[Sursa foto: pexels]

Mod de preparare

La început, se fierbe fasolea, iar după ce se schimbă apa se adaugă morcovul, păstărnacul și ceapa tocate mărunt. Ulterior, se pun și cele două frunze de dafin și se sărează după gust, iar când fasolea este bine fiartă, se scurge de zeamă, care nu se va arunca, iar într-un bol se adaugă pâinea, înmuiată în zeama de fasole, usturoiul pisat, cimbru, dar și mărarul și pătrunjelul.

Se amestecă bine compoziția, după care se dă totul prin mașină de tocat sau la blender, după disponibilitate, apoi compoziția se modelează apoi sub formă de bile, cu un diametru de aproximativ 3 centimetri sau de 5 centimetri în cazul în care se fac plate, grosimea trebuind să fie de cam un centimetru.

După se dau prin făină și se prăjesc în uleiul foarte bine încins. În zeama în care a fiert fasolea se poate prepara și o garnitură gustoasă de orez. Proporția este de trei căni de zeamă la o cană de orez. După ce ați parcurs acești pași, chiftelele voastre sunt gata și bune de împărțit cu întreaga familie. Poftă bună!

Cum să prepari cele mai bune chiftele de post

Cum să prepari cele mai bune chiftele de post

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Câtă sare se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în frigider. Această metodă te va scăpa de cele mai multe probleme

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Rețetă de clătite americane. Cum să pregătești în cel mai scurt timp cele mai pufoase clătite

Este bună sau nu înfometarea? „Înfometare nu reprezintă normalitate”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„M-a șocat.” Ce gest a făcut Cristina Ciobănașu. Vlad Gherman a rămas surprins
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri