Rulouri cu scorțișoară. Preparatul cunoscut și sub numele de Cinnamon Rolls!

retete pentru desert

Rulouri cu scorțișoară

Rulourile cu scorțișoară se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de rulouri cu scorțișoară. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase rulouri cu scorțișoară, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Rulouri cu scorțișoară

Rețeta delicioasă de rulouri cu scorțișoară, absolut minunate, se prepară în doar 11 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Rulouri cu scorțișoară  este de 30 de minute

rulouri de scortisoara si glazura
Rulouri cu scorțișoară[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – o ora

Timp total – o ora si 30 de minute

Rețeta de  Rulouri cu scorțișoară  este pentru 4 persoane

rulouri cu scortisoara
Rulouri cu scorțișoară[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort de ciocolată cu afine deasupra. Perfect pentru o reuniune de familie!

Ingrediente –  Rulouri cu scorțișoară

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 250 ml lapte călduț
  • 70 g unt, topit
  • 50 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • O jumătate de linguriță sare

Umplutură:

  • 70 g unt, moale
  • 100 g zahăr brun
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată

Glazură:

  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri lapte
  • O jumătate de linguriță extract de vanilie

Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați

sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: O nouă concurentă va intra în „Casa iubirii”, iar fetele vor rămâne mască! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de marți, 9 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

cinnamon rolls reteta cu foietaj
Rulouri cu scorțișoară[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Rulouri cu scorțișoară

  1. Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia uscată. Adaugă laptele călduț treptat și amestecă până obții o cocă moale.
  2. Adaugă untul topit, zahărul, oul, extractul de vanilie și sarea. Frământă bine aluatul până devine elastic și se desprinde ușor de pe mâini.
  3. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să dospească într-un loc călduț timp de aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
  4. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină până obții un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime.
  5. Unge aluatul cu untul moale și presară uniform zahărul brun și scorțișoara măcinată pe toată suprafața.
  6. Rulează aluatul strâns, începând de la unul dintre capetele lungi, astfel încât să obții un cilindru lung.
  7. Taie cilindrul în felii de aproximativ 3 cm grosime și așază-le într-o tavă unsă cu unt sau pe o foaie de copt.
  8. Acoperă tava cu un prosop curat și lasă rulourile să crească timp de aproximativ 30 de minute.
  9. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și coace rulourile timp de aproximativ 20 de minute sau până când devin aurii și pufoase.
  10. În timp ce rulourile se răcesc, pregătește glazura. Într-un bol mic, amestecă zahărul pudră cu laptele și extractul de vanilie până obții o pastă omogenă.
  11. După ce rulourile s-au răcit puțin, toarnă glazura peste ele. Poți adăuga și nuci măcinate sau stafide, dacă dorești.

Rulouri cu scorțișoară[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Rulouri cu scorțișoară

  • Pentru un aluat pufos și ușor de lucrat, asigură-te că temperatura laptelui este călduță, nu fierbinte.
  • Dacă nu ai drojdie uscată, poți folosi echivalentul de drojdie proaspătă. În acest caz, folosește aproximativ 20 g de drojdie proaspătă.
  • Pentru a obține o consistență mai cremoasă a glazurii, adaugă mai mult lapte treptat până obții textura dorită.
  • Poți adăuga nuci tocate sau stafide în umplutură pentru a adăuga o notă crocantă și o aromă suplimentară.
  • În locul glazurii de zahăr pudră, poți utiliza și o glazură de cremă de brânză pentru a obține un gust diferit și cremos.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Rulouri cu scorțișoară[Sursa foto: freepik]

Citește și: Croissante cu cacao. Fragede și gustoase, dar și ușor de preparat!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tagliatelle cu creveți și pătrunjel. O adevarată delicatesă!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Alina Sorescu, despre primele semnale de alarmă din fosta sa relaţie – confesiune tulburătoare la „În oglindă” „Chiar am crezut că poate fi prințul pe cal alb pe care mi-l imaginam”

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies