Tagliatelle cu creveți și pătrunjel. O adevarată delicatesă!

bucataria italiana

Tagliatelle cu creveți și pătrunjel

Tagliatellele cu creveți și pătrunjel se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tagliatelle cu creveți și pătrunjel. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase tagliatelle cu creveți și pătrunjel, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Tagliatelle cu creveți și pătrunjel

Rețeta delicioasă de  tagliatelle cu creveți și pătrunjel, absolut minunate, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Tagliatelle cu creveți și pătrunjel  este de 20 de minute

Timp de preparare – 40 de minute

Timp total – o ora

Rețeta de  Tagliatelle cu creveți și pătrunjel  este pentru 2 persoane

Citește și: Tartă cu cremă de vanilie, vârfuri de bezea și fulgi de cocos deasupra. Un deliciu doar din priviri!

Ingrediente –  Tagliatelle cu creveți și pătrunjel

  • 250 g de tagliatelle proaspete
  • 300 g de creveți, curățați și devenați
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 ardei iute roșu, tocat mărunt
  • O jumătate de cană de vin alb
  • Sucul de la o lămâie
  • O legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • Sare și piper, după gust

Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete de paste
Tagliatelle cu creveți și pătrunjel[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Tagliatelle cu creveți și pătrunjel

  1. Pregătiți tagliatellele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă sărată cu puțin ulei de măsline. După ce sunt fierte al dente, scurgeți-le și clătiți-le cu apă rece pentru a opri procesul de gătire. Lăsați-le deoparte.
  2. Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul tocat și ardeiul iute și căliți-le timp de aproximativ un minut, până devin aromate.
  3. Adăugați creveții în tigaie și gătiți-i timp de 2-3 minute, până devin roz și opaci. Asigurați-vă că îi amestecați constant pentru a se găti uniform.
  4. Turnați vinul alb în tigaie și lăsați-l să fiarbă timp de 2-3 minute, astfel încât alcoolul să se evapore. Adăugați sucul de lămâie și pătrunjelul tocat și amestecați bine.
  5. Adăugați tagliatellele scurse în tigaie și amestecați-le cu sosul de creveți până sunt bine acoperite.
  6. Condimentați cu sare și piper, după gust, și continuați să amestecați timp de încă un minut, pentru a combina aromele.
  7. Scoateți tigaia de pe foc și serviți imediat tagliatellele cu creveți și pătrunjel. Puteți presăra puțin pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un aspect și o aromă mai plăcute.

paste cu creveti intregi
Tagliatelle cu creveți și pătrunjel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Horoscopul pentru ziua de duminică, 28 decembrie 2025: Semnul zodiacal care pleacă în vacanță și are șanse mari să scape de singurătate- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru rețeta de Tagliatelle cu creveți și pătrunjel

  • Pentru un gust intens, puteți adăuga o lingură de unt în sosul de creveți înainte de a adăuga tagliatellele. Asigurați-vă că nu gătiți creveții prea mult timp, pentru a nu deveni cauciucate. Aceștia ar trebui să fie moi și suculenți.
  • Dacă preferați, puteți adăuga și alte legume precum ciuperci sau roșii cherry pentru a da o notă de prospețime și a îmbogăți preparatul.
  • Dacă doriți o variantă mai sănătoasă, puteți înlocui tagliatellele obișnuite cu variante integrale sau chiar cu fidea din legume, cum ar fi cea de dovleac sau de morcov.
  • Puteți adăuga un vârf de cuțit de boia afumată sau de fulgi de ardei iute pentru a intensifica aromele și a aduce un ușor gust picant.
  • Nu uitați să verificați și să ajustați asezonarea în funcție de preferințele voastre. Gustați sosul înainte de a adăuga paste și ajustați cantitatea de sare și piper după gust.
  • Pentru un aspect mai atrăgător, puteți presăra puțin parmezan ras deasupra tagliatellelor înainte de a le servi.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

tagliatelle cu creveti si sos alb
Tagliatelle cu creveți și pătrunjel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cât de sănătoși sunt micii. O mâncare tradițională cu puternic impact asupra sănătății



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Delicii culinare românești! Medalioane de vită suculente, acompaniate de salsa de roșii și mămăligă cremoasă

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

Niculina Stoican, gânduri despre bunica ei, în prag de sărbători, cu lacrimile în ochi. Cum a visat-o recent și la ce se gândește când își amintește de ea: „Tot timpul mă întorc în copilărie.”

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies