Delicii culinare românești! Medalioane de vită suculente, acompaniate de salsa de roșii și mămăligă cremoasă

bucataria romaneasca

Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă

Medalioanele de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de  medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă  

Rețeta delicioasă de medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă    este de 30 de minute

Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – o ora

Timp total – o ora si 30 de minute

Rețeta de  Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă    este pentru 4 persoane

retete pentru cina
Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Clătite cu ciocolată, fulgi de migdale și alune de pădure deasupra. Gustă-le și tu înainte de a se mânca toate!

Ingrediente –  Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă  

  • 4 medalioane de vită de aproximativ 150 g fiecare
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 roșii mari, tăiate cubulețe
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 cană de apă
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de mămăligă
  • 2 linguri de unt

Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

medalioane de vita la gratar
Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă  

  1. Presărați sare și piper pe ambele părți ale medalioanelor de vită. Frecați usturoiul zdrobit pe carne și lăsați-o să se odihnească timp de aproximativ 10 minute.
  2. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare, apoi prăjiți medalioanele de vită până când sunt aurii și crocante. Scoateți-le din tigaie și puneți-le deoparte pe o farfurie.
  3. În aceeași tigaie, adăugați roșiile, ceapa, oțetul balsamic, zahărul, busuiocul și o cană de apă. Lăsați amestecul să fiarbă timp de 10-15 minute, până când roșiile sunt moi și amestecul are o consistență de sos. Salsa de roșii este gata.
  4. Într-o altă tigaie, adăugați laptele, o cană de apă și o jumătate de linguriță de sare și lăsați amestecul să fiarbă. Adăugați mămăliga și amestecați până se îngroașă și capătă o textură cremoasă. Adăugați untul și amestecați bine.
  5. Împărțiți mămăliga cremă în patru farfurii, adăugați medalioanele de vită prăjite și salsa de roșii deasupra. Serviți imediat.

mancare cu carne de vita
Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Patrick și Bianca Giurcă, prinși în spatele cisternei de pe Valea Oltului. Pericol de deflagrație! Ce au pățit foștii concurenți „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru rețeta de Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă  

  • Asigurați-vă că medalioanele de vită sunt aduse la temperatura camerei înainte de prăjire, astfel încât să se gătească uniform. De asemenea, este important să nu supra-gătiți carnea pentru a o menține fragedă și suculentă.
  • Pentru a obține o textură mai fină pentru salsa de roșii, puteți trece amestecul printr-un blender sau printr-un mixer. Încercați să gătiți mămăliga cremă pe foc mic și să amestecați constant pentru a preveni arderea sau lipirea de fundul tigăii.
  • Asigurați-vă că salsa de roșii este pregătită din roșii proaspete și coapte bine și că mămăliga cremoasă este făcută cu făină de porumb.
  • Puneți la încălzit tigaia: Încălziți tigaia bine înainte de a adăuga medalioanele de vită. Tigaia trebuie să fie destul de fierbinte pentru a obține o crustă frumoasă și o carne fragedă și suculentă în interior.

Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă[Sursa foto: freepik]

  • Salsa de roșii: Salsa de roșii trebuie să fie pregătită în prealabil. În timp ce medalioanele de vită se gătesc, puneți salsa de roșii pe foc mic, astfel încât să fie gata în același timp cu carne.
  • Mămăliga cremă: Pregătiți mămăliga cremoasă conform propriilor cunoștințe, dar adăugați și o lingură de unt și puțin lapte pentru a o face mai cremoasă și mai gustoasă.
  • Adăugați câteva frunze de busuioc proaspăt pentru un plus de arome și culoare.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

medalion de vita la tigaie
Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ruladă cu frișcă și căpșune. Mai mult decât delicioasă!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra. Asigură-le celor mici un desert de neuitat!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Care a fost primul loc de muncă al Mirabelei Dauer? Artista a dezvăluit și care a fost marele său vis, în materie de job! "Eu nu aveam dorințe atunci!"

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies