Se pot prepara rapid, în doar câțiva pași.
Urmând
Rețeta delicioasă de vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra, absolut minunate, se prepară în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de v afe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra este de 20 de minute
Timp de preparare – 20 de minute
Timp total – 40 de minute
Rețeta de vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra este pentru 4 persoane
Citește și: Rețetă de Pulpe de pui crocante, mai bune ca cele de la fast-food!
Ingrediente – Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra
- 250 g de făină albă
- 2 lingurițe de praf de copt
- Un sfert de linguriță de sare
- 2 lingurițe de zahăr
- 2 ouă
- 240 ml de lapte
- 115 g de unt topit
- 1 linguriță de extract de vanilie
- Un sfert de cană de miere
- 1 rodie, curățată și semințele îndepărtate, tăiată cubulețe
- 1 cană de zmeură proaspătă
- 2 banane mari, tăiate felii subțiri
Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra
- Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt, sarea și zahărul.
- În alt bol, bate ouăle până devin spumoase, adaugă laptele, untul topit și extractul de vanilie, apoi amestecă bine.
- Toarnă amestecul de ou și lapte peste ingredientele uscate și amestecă până când se omogenizează.
- Încălzește un waffle maker și unge-l cu puțin ulei sau spray de gătit.
- Toarnă aproximativ un sfert de cană din amestecul de vafe în centrul fierbătorului și coace până devine auriu-maroniu.
- Repetă cu restul aluatului de waffle.
- În timp ce pregătești vafele, încălzește mierea într-un castron mic în cuptorul cu microunde sau într-o cratiță mică pe foc mic.
- Pune rodia, zmeura și feliile de banane deasupra vafelor coapte și stropiți cu miere încălzită.
- Servește imediat.
Sfaturi pentru rețeta de Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra
- Poți utiliza și alte fructe proaspete în loc de cele menționate în rețetă, cum ar fi căpșune, afine sau mango.
- Asigură-te că waffle maker-ul este complet încălzit înainte de a începe să coaceți vafele.
- Pentru a menține vafele calde, poți să le pui într-un cuptor cu temperatură scăzută (75-100 grade Celsius) până când sunt gata să fie servite.
- Dacă dorești vafe mai crocante, poți să le mai lași câteva secunde în fierbător după ce s-a oprit semnalul sonor.
- Pentru a economisi timp, poți pregăti amestecul de vafe cu o seară înainte și să-l ții în frigider până a doua zi dimineața.
- În cazul în care nu ai un waffle maker, poți să prepari această rețetă și într-o tigaie pentru clătite, urmând aceeași procedură de preparare.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cu ce se înlocuiește untul. Care este secretul?