Reţetă tradiţională pentru masa de Crăciun - Cum faci haioase din aluat cu osânză

Reţetă tradiţională pentru masa de Crăciun - Cum faci haioase din aluat cu osânză

Haioase din aluat cu osanza fac parte din retetele traditionale de Craciun si se servesc cu drag de cei dragi. Osanza, obtinuta de la porcul sacrificat de Craciun, este un ingredient ideal pentru aceasta prajitura.

Ingrediente

550 g osanza
880 g faina (330 g pt osanza, 550 g pt aluat)
2 oua
1 galbenus
2 linguri ulei
zeama de la 1 lamaie
½ lingurita rasa de sare
250 ml apa
400 g marmelada
150 g nuci optional

Pregatire aluat cu osanza pentru haiose

Prima data ne ocupam de osanza. Si ne ocupam, nu gluma, pentru ca trebuie curatata. Osanza trebuie sa fie rece bine, altfel se prelucreaza mai greu. Osanza este grasimea dintre intestinele porcului si are diverse pielite (ca un pergament) si fire si firisoare de cate trebuie curatata.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cornuleţe cu dulceaţă care se topesc în gură! Reţetă ca la bunica acasă

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Marco, tânărul de 18 ani din Timișoara, găsit mort în casă, este condus astăzi pe ultimul drum! Apropiații nu își pot reveni din șoc: „Cu inimile îndurerate ne luăm rămas-bun...”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere