Reţetă tradiţională pentru masa de Crăciun - Cum faci haioase din aluat cu osânză


Haioase din aluat cu osanza fac parte din retetele traditionale de Craciun si se servesc cu drag de cei dragi. Osanza, obtinuta de la porcul sacrificat de Craciun, este un ingredient ideal pentru aceasta prajitura.

Ingrediente

550 g osanza
880 g faina (330 g pt osanza, 550 g pt aluat)
2 oua
1 galbenus
2 linguri ulei
zeama de la 1 lamaie
½ lingurita rasa de sare
250 ml apa
400 g marmelada
150 g nuci optional

Pregatire aluat cu osanza pentru haiose

Prima data ne ocupam de osanza. Si ne ocupam, nu gluma, pentru ca trebuie curatata. Osanza trebuie sa fie rece bine, altfel se prelucreaza mai greu. Osanza este grasimea dintre intestinele porcului si are diverse pielite (ca un pergament) si fire si firisoare de cate trebuie curatata.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Abonează-te pe

Citește și:

Cea mai gustoasă reţetă de lebăr de casă - perfectă pentru masă de Crăciun

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Cornuleţe cu dulceaţă care se topesc în gură! Reţetă ca la bunica acasă

Reţetă originală de tobă de casă. Are gustul autentic românesc

Pizza de post. Reţetă rapidă şi delicioasă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Labioplastie! Ce presupune această intervenție estetică și cine apelează la ea?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri