În mai puțin de o oră poți pregăti un adevărat deliciu.
Foarte multe persoane adoră mâncărurile cu ciuperci, iar tocănița de ciuperci este, cu siguranță un preparat extrem de apreciat, alături de o porție generoasă de mămăliguță.
Tocănița cu ciuperci este un preparat delicios, care se potrivește de minune cu mămăligă. Iată cum prepară locuitorii din Dealu Negru celebra lor tocăniță cu ciuperci cu usturoi și smântână, așa cum o preparau și strămoșii lor, în urmă cu 100 de ani.
Una dintre locuitoare a dezvăluit pentru gandul.ro cum prepară această tocăniță delicioasă cu care face furori printre membrii familiei sale:
„La noi, în zona de munte, se fac mai multe specii de ciuperci, cum sunt hribii sau pituce, care sunt traiul nostru, folosite de săteni în fiecare zi, şi bureţi galbeni, gălbiorii. Ciupercile se culeg dimineaţa.
Se găsesc, de obicei, în pădurea de molid, ascunse la rădăcina copacilor.
Secretul tocăniței cu smântână
Citeste si: Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese
Citeste si: Rețetă bomboane Raffaello. Cum faci Raffaello de casă. Secretul pe care puține gospodine îl știu
Astfel vrem să reînviem şi să păstrăm tradiţiile. La fiecare casă, se pregăteşte altfel. Hribii se curăţă, se spală, se taie bucăţele, cei mai mici sunt mai buni, după care se pun pe foc cu lemne, care îi dă preparatului un gust deoasebit.
Ciupercile se călesc în untură, am pregătit sos de usturoi, după care punem groşcior(smântână de vacă de casă) şi amestecăm totul. Ciupercile sunt mai bune decât carnea, ajută şi la imunitate, sunt mai sănătoase”, spune Violeta Crişan.
Dacă vrei să obții un gust deosebit al tocăniței, poți încerca să folosești mai multe tipuri de ciuperci, care îi vor da un gust deosebit. În plus, acest preparat se pregătește în mai puțin de o oră și va fi apreciat de către toți membrii familiei.
foto: captură video.