Cea mai bună rețetă de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu! Ingredientul secret care le face să se topească în gură

Cea mai bună rețetă de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu! Ingredientul secret care le face să se topească în gură
Cea mai bună rețetă de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu! Ingredientul secret care le face să se topească în gură

Care este secretul lui chef Cătălin Scărlătescu.

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România, iar rețetele sale sunt extrem de apreciate.

Printre cele mai bune rețete încercate de gospodine se află și rețeta de sarmale. Nu există sezon rece fără sarmale. Dacă unii asociază acest preparat doar cu sărbătorile, există o mulțime de români care caută orice pretext pentru a consuma acest preparat.

Citeste si: Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese

Citeste si: Rețetă bomboane Raffaello. Cum faci Raffaello de casă. Secretul pe care puține gospodine îl știu

Citeste si: A turnat apă de gură pe o bucată de vată și a frecat zona de la subraț. Ce s-a întâmplat

 

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură. Nu de alta, dar celebrul jurat de la Chefi la cuţite a explorat ani de zile reţeta, aşa că trucurile lui sunt „de aur”.

Cum se aranjează sarmalele în oală


„Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit.

Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor.

Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru acest preparat delicios: 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Rețetă bomboane Raffaello. Cum faci Raffaello de casă. Secretul pe care puține gospodine îl știu

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies