Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese


Iată cum prepari cea mai bună dulceață de struguri.

Dulceața de struguri este vedeta toamnei, alături de gemul de gutui. Această dulceață se prepară extrem de repede, iar cei care au gustat-o au fost fascinați de gustul ei.

Gina Bradea, o cunoscută specialistă în bucătărie, a dezvăluit pentru adevarul.ro. care este secretul său în prepararea dulceții de struguri.

Ingrediente

Oricât ar părea de ciudat, cea mai bună dulceaţă de struguri are patru, maximum cinci, ingrediente. Al cincilea, vanilia, este opţional, căci e mai mult un moft, o „aroganţă” pe care doar puţine gospodine o experimentează, nu fără o strângere de inimă.

Citeste si: Dulceață de ceapă roșie. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun!

Citeste si: Rețeta zilei: papanaşi delicioşi

Citeste si: Cea mai simplă și rapidă rețetă de dulceață de căpșuni

- Un kilogram de boabe struguri (albe, roşii, cum or fi);

- Un kilogram de zahăr;

- 150 mililitri de apă;

- Zeama de la o jumătate de lămâie;

- Un baton de vanilie (opţional).


Mod de preparare

Se scot sâmburii din boabele de struguri (asta dacă nu cumva aveţi struguri fără sâmburi, deşi prin podgoriile româneşti această varietate este destul de rară). Cea mai bună unealtă pentru asta pare să fie un ac. Există varianta să lăsaţi sâmburii la locul lor, căci, la urma urmelor, după câte spun nutriţioniştii au un conţinut foarte ridicat de antioxidanţi şi au efect benefic asupra organismului.

Se pun la fiert apa cu zahărul (ulterior, aproape de finalizarea operaţiunii se adaugă şi cu sucul de la jumătate de lămâie), până totul devine un sirop legat. Asta durează doar câteva minute, răstimp în care esre indicat să amestecaţi energic siropul.

PONT: „Siropul este tocmai bun în clipa în care, atunci când puneţi o picătura între vârfurile de la degetul mare şi de la cel arătător se întinde şi formează un fir de cam un centimetru lungime”, ne spune un secret Gina Bradea.

Se adaugă în sirop boabele de struguri şi se fierbe compoziţia la foc mare, amestecându-se cu o lingură şi adunându-se (dacă este cazul) spuma care se formează. Unele gospodine recomandă ca înainte de a pune boabele în sirop să opriţi focul şi să lăsaţi compoziţia să se răcească puţin, însă Gina Bradea nu crede că este absolut necesar acest lucru.

PONT: „Ştergeţi cu un burete umed pereţii vasului, pe interior, pentru a elimina stropii de sirop care sar atunci când puneţi boabele de struguri. Aceşti stropi se pot carameliza şi vor da un aspect urât dulceţii”, ne avertizează Gina.

Dulceaţa este gata atunci când o bobiţă de sirop pusă pe o farfurie rece nu se împrăştie. În timp convenţional, asta ar însemna circa 50-60 de minute de fierbere, însă depinde mult de tăria flăcării şi de vasul utilizat.

În momentul în care luăm dulceaţa de pe foc, aceasta nu trebuie sa fie foarte legată, deoarece se mai întăreşte şi după ce se răceşte. Se pune fierbinte în borcane, care se acoperă cu capace şi se ţin cu gura în jos până se răcesc. Poftă bună!

 

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop

Horoscopul anului 2020! Astrologul Roxana Lușneac Cioriceanu, predicții și avertizări pentru nativii zodiilor Berbec, Taur și Gemeni.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri