Cea mai delicioasă reţetă de PAPANAŞI! Aşa îi prepari pe cei mai gustoşi!

Cea mai delicioasă reţetă de PAPANAŞI! Aşa îi prepari pe cei mai gustoşi!
Cea mai delicioasă reţetă de PAPANAŞI! Aşa îi prepari pe cei mai gustoşi!

Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acasa cei mai deliciosi papanasi.

 

Papanasi  (9 bucati) – Ingrediente

 

•300 g branza de vaci

•200 g faina

•1 ou mediu

•50 g zahar

•1 lingurita praf de copt (4 g)

•1 lingurita plina coaja rasa de portocale

•1 varf cutit sare

•1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat

•500 – 600 ml ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui

 

Papanasi prajiti – Mod de preparare

 

•Punem branza de vaci la scurs, intr-o sita tapetata cu tifon, pentru 1 ora. Chiar daca branza pare bine scursa, este bine sa facem acest lucru. Dupa ce branza s-a scurs, o punem intr-un vas, adaugam oul, sarea coaja rasa de portocale, semintele unei pastai de vanilie, zaharul si sarea.

Amestecam pana la omogenizare.

•Amestecam faina cu praful de copt si o dam de doua ori prin sita. O adaugam treptat aluatului de papanasi si amestecam pana cand obtinem un aluat moale, dar compact. Eu, la inceput, amestec cu lingura, apoi framant aluatul cu mana usor pudrata cu faina.

Citeste si: Ioana Nadia Moldovan a castigat concursul lansat de Radio Impuls si Stefan Stan; tanara clujeanca il va insoti pe artist la Londra, la concertul de lansare a piesei „Orice, oricand”

Citeste si: HOROSCOP VARĂ: Zodii pline de bani în vara lui 2019. Din IUNIE începe fericirea pentru ele! Nu pierd niciun leu

Papanasi prajiti, preparare aluat

 

•Este foarte important ca aluatul final sa aiba o consistenta moale, usor lipicioasa. Daca aluatul are o consistenta prea densa, papanasii nu vor fi pufosi.

•Punem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina. Il aplatizam cu mana, apoi il intidem, cu grija, cu facaletul pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 1.5 cm grosime. Cu o forma rotunda de cca 4 cm, decupam papanasii si apoi, cu o forma mai mica, decupam centrul fiecarui papanas.

•Punem uleiul intr-o cratita cu fund gros pe foc mic si, cand s-a incalzit, adaugam papanasii.

Eu am prajit cate doi papanasi deodata. Ii prajim pe ambele parti, pana cand se rumenesc uniform.

Papanasi prajiti, pufosi si deliciosi

•Ii scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si ii lasam sa se scurga bine.

•Servim papanasii cu smantana si dulceata de fructe de padure sau cirese amare. Eu am ales dulceata de cirese amare si i-am pudrat cu scortisoara.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

5 curiozități despre cafea de care nu știai

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Iulia Albu a vorbit despre discursul controversat de la înmormântarea lui Răzvan Ciobanu

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies