Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte. Află secretul pentru un blat crocant!

retete de gustare

Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte

Prăjitura cu blat de biscuiți și cremă de lapte se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Pască bucovineană cu brânză dulce și blat de cacao, rețetă de la mănăstirea Putna. “Este o pască generoasă, cu foarte multă brânză.”

Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova: „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 300 g de biscuiți
  • 1 L și jumătate de lapte
  • 250 g de griș
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de unt
  • o esență de vanilie
  • câteva mandarine sau clementine

Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: Breaking news despre Florin Piersic!- stirilekanald.ro

prajitura cu crema de lapte
Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a vă ocupa de prepararea cremei de lapte. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite în care adăugăm laptele, zahărul și grișul la foc mic și așteptăm să fiarbă. Abia apoi începem să amestecăm continuu cu ajutorul unui tel până când crema se va îngroșa. Abia în acel moment vom tăia în cubulețe potrivite untul și îl vom adăuga și pe el treptat, timp în care vom amesteca pentru a se încorpora. Înainte de a împărții crema, trebuie să adăugăm în aceasta și esența de vanilie, iar ulterior, crema obținută trebuie împărțită ulterior în 3 părți cât se poate de egale.

prajitura cu blat de biscuiti si crema de lapte
Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, fie pătrată sau dreptunghiulară în funcție de preferințe, în care așezăm o folie de plastic sau hârtie de copt, peste care începem să formăm prăjitura noastră. Deci este nevoie să așezăm un strat de biscuiți, astfel încât să acoperim toată suprafața tăvii, ulterior adăugăm un strat de cremă și o nivelăm cu ajutorul unei spatule, apoi adăugăm iar un strat de biscuiți și iar un strat de cremă, iar la final este nevoie să adăugăm ultimul strat de biscuiți și ultimul strat de cremă de lapte.
  • Puteți de asemenea să alegeți să însiropați biscuiți în cazul în care vă doriți ca aceștia să fie mai moi, și o puteți face fie doar cu lapte, fie cu puțină cafea și lapte sau un sirop de zahăr. Cu toate acestea, în cazul în care vă doriți ca prăjitura să fie puțin mai crocantă de la biscuiți, puteți alege să nu folosiți deloc un sirop, ce să păstrați blatul exact așa cum este.

retete pentru desert
Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte[Sursa foto: freepik]

  • Decorăm prăjitura noastră cu câteva felii de clementine sau mandarine, în funcție de preferințe, iar ulterior acesta se va introduce în frigider timp de cel puțin o oră.
  • După acest interval de timp, scoatem prăjitura din frigider, o scoatem și din tavă și se poate servi pentru că rețeta de astăzi este gata. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Pască bucovineană cu brânză dulce și blat de cacao, rețetă de la mănăstirea Putna. “Este o pască generoasă, cu foarte multă brânză.”

Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

„S-a născut luptător” Cum se simte fiul lui Christian Sabbagh după ce a fost operat la Viena

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies