Plăcinta cu carne tocată și sos de roșii se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu carne tocată și sos de roșii.
Rețetă de Plăcintă cu carne tocată și sos de roșii
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar X pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare – o ora
Timp total – 2 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Tarte cu prune și bezea. Trebuie neapărat să le încerci!
Citește și: Prăjitură felie de lapte. Extrem de gustoasă!
Ingrediente
- 700 g aluat foitaj
- 500 g carne tocata
- 2 conserve roșii cuburi
- 1 lingura ulei măsline
- 1 ceapa
- 2 căței usturoi
- Sare
- Piper negru măcinat
- nucșoară
- 1 gălbenuș de ou
- 1 lingura apa
- 1 linguriță susan
- 1 linguriță zahar brun
- busuioc
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să
menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- Adăugați ulei de măsline într-o oală, adăugați ceapă tocată și usturoiul tocat. Se lasă până când miroase bine. Adăugați conținutul roșiilor din conservă. Gătiți până la consistenta unui sos gros. Adăugați carnea tocată mai apoi. In aceasta rețetă vom folosi carne de porc tocata, dar puteți folosi și un alt tip de carne, in funcție de preferințele personale. Se amestecă și se fierbe până când carnea este bine fiartă.
- Întindeți aluatul de plăcintă cu un sucitor. Din moment ce l-am împărțit în 4 părți, am ajuns să am 4 plăcinte care au aproximativ aceeași dimensiune. Împărțiți fiecare dreptunghi de aluat în trei părți, lăsând partea centrală intactă și extinzând părțile laterale în fâșii aproximativ egale. Lăsați baza puțin mai lată. Pe fâșia din mijloc vom pune umplutură de carne, apoi tragem peste ea fâșia mai lată, de la baza. Începem să acoperim, alternativ, cu fășiile de pe margine, iar la final tragem partea mai lată deasupra. Așezăm plăcintele în tavă, rand pe rand.
- Ungem cu gălbenușul de ou bătut cu puțină apă și presăram deasupra puțin susan, in funcție de preferințele personale.
- Coacem în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
- Faceți sosul în timp ce plăcinta se coace la cuptor. Turnați conținutul cutiei de roșii într-un bol. Adăugați zahăr, piper negru măcinat, sare și busuioc. Se fierbe până când sosul începe să se îngroașe.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul din tavă, lăsăm să se răcească puțin, iar rețeta de astăzi este gata de servit alături de sosul de roșii. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.