Pizza cu spanac. O variantă sănătoasă și sățioasă!

Pizza cu spanac

Pizza cu spanac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu spanac. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă pizza cu spanac, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Pizza cu spanac

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Fursecuri cu gem. Cu adevărat fragede!

Pizza cu spanac [Sursa foto: freepik]

Citește și: Laura Cosoi, o mamă posesivă?! Vedeta nu își lasă copiii să doarmă la bunici: „Nu dorm fără copiii mei.”

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Pizza cu spanac [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 400 g de făină
  • 2 lingurițe de sare
  • 200 ml de apă
  • 2 lingurițe de drojdie uscată
  • 2 linguri de ulei de măsline

Pizza cu
spanac [Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru topping

  • 100 g de unt
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de făină
  • 250 ml de smântână pentru gătit
  • 100 g de parmezan
  • 350 g de spanac
  • Sare
  • piper negru măcinat
  • nucșoară măcinată
  • 3 felii de șuncă
  • 150 g de mozzarella

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Patrick și Bianca Giurcă, prinși în spatele cisternei de pe Valea Oltului. Pericol de deflagrație! Ce au pățit foștii concurenți „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Pizza cu spanac [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea aluatului. În acest caz vom avea nevoie de un robot de bucătărie sau de un bol de bucătărie de dimensiuni mai mari. Așadar, în respectivul bol vom adăuga toate ingredientele necesare pentru prepararea aluatului, pentru care se află și făina, sarea, apa, drojdia uscată, dar și uleiul de măsline. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine iar ulterior se frământă pentru ca la final să obținem un aluat omogen și elastic. Bolul respectiv se va acoperi ulterior cu folie alimentară pentru a se lăsa la crescut timp de cel puțin 30 de minute.

Pizza cu spanac [Sursa foto: freepik]

  • Acum ne vom ocupa și de ingredientele pentru topping. Este necesar să spălăm foarte bine frunzele de spanac, iar ulterior să le punem într-o altă dimensiune potrivită pentru a le opări timp de aproximativ 5 minute. După acest interval de timp le vom scoate din apă și le vom lăsa la scurs, pentru ca ulterior să le tocăm foarte mărunt. Le așezăm într-un bol separat și le lăsăm deoparte momentan.
  • Acum vom avea nevoie de o oala de dimensiuni mai mari în care vom adăuga untul la topit, pe aragaz la foc mic. În momentul în care acesta s-a topit complet, vom adăuga și usturoiul pe care l-am curățat și l-am feliat mărunt în prealabil, îl lăsăm să se călească puțin apoi adăugăm și făina și amestecăm până când observăm că textura lor începe să se îngroașe ușor, moment în care trebuie să adăugăm și smântâna lichidă, amestecând de această dată continuu. La final adăugăm și parmezanul și mai lăsăm pe foc oala până când compoziția devine cremoasă. Condimentăm cu sare, piper negru măcinat și nucșoară, după gust. La final adăugăm și spanacul și lăsăm ingredientele să se omogenizeze împreună, apoi oala se ia de pe foc.

Pizza cu spanac [Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de o formă rotundă, în care vom întinde aluatul, iar peste acestea adăugăm și umplutura pregătită, nivelăm cu ajutorul unei spatule, apoi deasupra așezăm bucățelele din șuncă, și radem nu în ultimul rând și mozzarella deasupra.
  • Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 230°C, timp de aproximativ 30 de minute sau până când observăm că aceasta se rumenește deasupra. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior și pizza din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Pizza cu spanac [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de cotlet de porc cu os la grill a lui chef Sorin Bontea! „Porcul trebuie gătit bine.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

VIDEO Ce i-a propus Costel Biju, mamei fiicei sale, Florentina Ioniță, atunci când a aflat că este însărcinată? Aceasta scoate la lumină noi amănunte despre cele întâmplare între ei! "De multe ori m-a dat și afară!"

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru