Paste caprese cu pesto, roșii, avocado și mozzarella, rețeta pregătită de chef Roxana Blenche. “Amestecăm foarte bine, condimentăm totul cu sare și piper.”
Diana Puiu19 iunie 2025Actualizat: 19 iunie 2025, 17:12
Paste caprese cu pesto, roșii, avocado și mozzarella, rețeta pregătită de chef Roxana Blenche. “Amestecăm foarte bine, condimentăm totul cu sare și piper.”
Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, cum pregătește pastele cu pesto, roșii și mozzarella.
Roxana Blenche este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, iar după participarea ei la un show culinar, aceasta a început să fie îndrăgită și apreciată pentru fiecare preparat în parte. Reușește, pe rețelele de socializare, să împartă trucuri inedite și realizează farfurii de poveste. De la deserturi, la mic dejun, prânz sau cină, Roxana Blenche aduce gusturi diferite pentru fiecare ocazie, pentru toți cei care doresc să afle cât mai multe secrete pentru a petrece mai puțin timp la gătit.
De această dată, Roxana Blenche a prezentat, pas cu pas, cum pregătește pastele caprese cu pesto, realizat de ea, așa că începe prin a fierbe pastele, după care face sosul din busuioc, ulei de măsline, căței de usturoi, sare, piper și amestecă totul foarte bine. Este foarte important ca pastele să fie adăugate în apă după ce apa a fiert, iar când sunt gata, le amestecă cu sosul pesto, taie roșii proaspete și uscate, împreună cu mozzarella, pe care le adaugă în farfurie.
“Pentru că vine vara și avem parte de cele mai bune roșii și busuioc, vom face paste caprese.
Rețeta este simplă și de vară. Începem prin a pune pastele la fiert. În apă punem sare și doar după ce fierbe apa adăugăm pastele. Avem nevoie de 90 de grame de busuioc verde, îl punem într-un blender. Adăugăm și 6 căței de usturoi. Nu trebuie la un pesto să rămâneți blocați în semințele de pin. Ele, de obicei, sunt foarte scumpe, așa că nucile sunt la îndemâna oricui sau semințele de dovleac pentru că sunt foarte, foarte bune.
Adăugăm și parmezan, ulei de măsline, iar acum blendăm totul foarte bine. Am scurs bine pastele, le așezăm într-un bol, punem mozzarella. Pesto-ul este gata, îl adăugăm peste paste, tăiem roșiile în două și le adăugăm peste paste. Amestecăm foarte bine, condimentăm totul cu sare și piper. Acum, orice pastă caprese făcută de mine trebuie să aibă și un twist și vom pune bucățele de avocado. Folosim și câteva roșii uscate și amestecăm totul.”
, a povestit Roxana Blenche.
Paste caprese cu pesto, roșii, avocado și mozzarella, rețeta pregătită de chef Roxana Blenche. “Amestecăm foarte bine, condimentăm totul cu sare și piper.”
Diana Puiu19 iunie 2025Actualizat: 19 iunie 2025, 17:12