De această dată, bucătarul Roxana Blenche a dezvăluit o rețetă inedită de desert, și anume: tort cu căpșune.
Recent, Roxana Blenche a pregătit o rețetă inedită de desert, pe care a dorit să o împartă cu urmăritorii săi de pe Instagram, acolo unde a postat un filmuleț în care a explicat pas cu pas cum se poate obține acest tort cu căpșune.
Tort cu căpșune, preparat de Roxana Blenche
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 1 gălbenuș de ou+ 7 albușuri de ou
- un pliculeț de praf de copt+ 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- un praf de sare
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 120 g zahăr
- 7 linguri de făină
Ingrediente pentru cremă
- 6 gălbenușuri de ou
- 120 g zahăr
- miez de la păstaie de vanilie
- 3 linguri mari cu vârf de făină
- 3 linguri de amidon
- 700 ml lapte
- 250 g unt rece, tăiat cubulețe
- căpșune, tăiate cuburi
- 200 g cremă de brânză fină
- 100 ml frișcă lichidă
Ingrediente pentru decor
Citește și: Șocant! Tânără de 25 de ani a căzut de la etaj aproape dezbrăcată! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro
- căpșune
- mentă proaspătă
Mod de preparare
- “Pentru că a început sezonul căpșunelor, haideți să facem o prăjitură cu căpșune, delicioasă și super simplu de făcut.
- Avem nevoie de 7 ouă, la temperatura camerei, separăm albușul de gălbenuș, gălbenușul îl punem într-o cratiță, iar ultimul gălbenuș îl punem peste praful de copt, peste care punem și 2 linguri de ulei de floarea-soarelui. Amestecăm praful de copt, oul și uleiul foarte bine.
- Peste albușuri punem un praf de sare și îl batem spumă cu mixerul. Apoi adăugăm 2 plicuri de zahăr vanilat și treptat adăugăm 120 de grame de zahăr. Adăugăm apoi și gălbenușul de ou cu praful de copt, 7 linguri de făină cernută și încorporăm cu o spatulă.
- Acum avem nevoie de o hârtie de copt pe care o ungem bine cu unt.
- Avem gălbenușurile de ou pe care le-am pus la început într-o cratiță, le amestecăm bine cu un tel, punem 120 de grame de zahăr și frecăm foarte bine gălbenușul împreună cu zahărul.
- Blatul este gata, oprim cuptorul și scoatem la răcit. După ce s-a răcit, i-am tăiat aici învelișul să-l putem însiropa, după care îl împărțim în 2 părți egale și însiropăm primul blat, baza de jos. Crema s-a răcit și o batem cu ajutorul mixerului și luăm din ea și o așezăm pe suprafața blatului, căpșuni cuburi și le așezăm pe toată suprafață cremei. Apoi punem crema din nou și îmbrăcăm căpșunele în cremă, acum punem partea cealaltă de blat deasupra, însiropăm bine.
- Adăugăm în crema rămasă 200 de grame de cremă de brânză fină, 100 de mililitri de frișcă lichidă. Acum luăm crema și îmbrăcăm tortul frumos. Decorăm cu vârfuri de cremă, iar acum pregătim căpșunile pentru a-l decora, menta proaspătă și lăsăm tortul la rece pentru cel puțin 7 ore.”, a explicat Roxana Blenche, într-un filmuleț postat pe pagina sa de Instagram.