CITEŞTE: La ce temperatură se coace pizza. Află secretele pentru o pizza


Dacă îți dorești o pizza delicioasă preparată în propria bucătărie, trebuie să știi cele două secrete: cât timp și la ce temperatură se coace.


In articol:

Pizza este, fără îndoială, cel mai popular aliment din lume, datorită gustului și multitudinii de variante în care poate fi servită, fiind apreciată de adulți, dar mai ales de copii.

„Întotdeauna am crezut că într-o bună zi, voi fi prea mare pentru a mai mânca pizza, dar este încă preferata mea."

( Eva Mende)

Cu blat gros sau subțire, crocant sau moale, acoperit cu fel și fel de combinații de cașcaval, jambon, salam, pui, legume și topinguri cu diverse arome, acest aliment este greu de refuzat, fiind cel mai mare dușman al celor aflați la dietă.

Citeste si: Pizza dulce cu ciocolată. Cum faci această ultimă găselniță a cofetarilor

La un picnic cu prietenii, la o zi de naștere sau la o cină în familie, pizza este alegerea perfectă, fiind un fel de mâncare versatil și foarte gustos.

cum se face pizza

Pizza este de origine italiană, dar rețeta a fost preluată rapid de toate statele lumii.

Poate fi comandată sau preparată în casă.

Dacă pofteşti la pizza, dar îți dorești să nu te alegi cu kilograme în plus, îți recomandăm să prepari rapid, acasă, un blat cu făină integrală.

Îl întinzi cu sucitorul şi-l laşi la rumenit într-o tigaie. După ce îl întorci, poţi să pui pe el ingredientele tale preferate pentru a obţine o pizza sănătoasă şi gustoasă, chiar la tine acasă.

Ca acest fel de mâncare să iasă „ca la carte”, trebuie să știi secretul temperaturii și timpului de coacere.

Citeste si: 5 tipuri de mâncăruri din ciuperci. Rețete din România și internaționale

La ce temperatură se coace pizza

Este necesară o temperatură mai mare în partea inferioară a cuptorului pentru coacerea în condiții optime a blatului.

Există cărămizi refractare cu care se căptușesc cuptoarele pentru a îmbunătăți procesul de coacere.

Temperatura ideală pentru coacerea în cuptor a unei tăvi de pizza este de 200-220 de grade, timp de 20-25 de minute.

Dacă doriți ca pizza să fie mai crocantă, o puteți coace la o temperatură de 220-250 grade, timp de aproximativ 25 de minute.

cat timp se coace o pizza

În pizzeriile de renume, aceasta este coaptă în cuptoare speciale la o temperatură de 360 de grade, cam 12-15 minute.

Citeste si: 5 lucruri pe care sigur nu le știai despre Italia

Acest produs delicios este însă dușmanul siluetei, deci nu trebuie consumat zilnic.

„De câte ori nu ţi s-a întâmplat să pofteşti la o pizza, pâine albă proaspăt scoasă din cuptor, un covrig cald, un croissant cu unt, un pateu cu  brânză sărată, biscuiţi crocanţi sau o farfurie cu paste savuroase amestecate cu diverse sosuri? Dacă ţi-ai propus să slăbeşti nu trebuie să consumi foarte des aceste preparate care au la bază făina albă rafinată. În schimb, poţi să alegi variantele preparate cu făină integral, care este bogată în fibre şi ajută la digestie."( Ioana Maroşan)


Abonează-te pe

Citește și:

|| ÎNCEARCĂ || Cura de slăbire cu ZEAMĂ DE VARZĂ. Slăbește 2 kg în 4 zile

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

DESCOPERĂ: Dieta indiană. Cum slăbești 8 kilograme în 7 zile

CITEȘTE: Cu ce pot înlocui mascarpone

CITEȘTE: Cu ce merge friptura de vită

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Ce înseamnă când te mănâncă limba

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri