Masa de Bobotează - care sunt cele 12 feluri de mâncare ce se pregătesc pentru marea sărbătoare


Se spune că masa de Bobotează trebuie să fie la fel de încărcată că cea de Crăciun.

Astfel, pe 6 ianuarie, pe masă trebuie puse 12 feluri de mâncare, iar totul trebuie aranjat în felul următor: "pe masă din "camera de curat" se așterne o față de masă, aleasă special pentru acest moment, sub față de masă se pune fan sau otava, iar pe fiecare colț se pune câte un bulgare de sare."

Cele 12 feluri de mâncare care se așează deasupra sunt următoarele:

1. Colivă



2. Bob fiert

3. Fiertură de prune sau perje afumate

4. Sarmale umplute cu crupe

5. Borș de "burechiuse" sau "urechiușele babei" - borș de fasole albă în care se fierb colțunași mici, umpluți cu ciuperci, ce au colțurile lipite în formă de urechiușe

6. Borș de peste

7. Plachie de peste

8. "Vărzare" - plăcinte de post umplute cu tocătură de varză acră

9. Prăjitură cu mac

10. Piftie

11. Cozonac

12. Tort de Sf. Ioan

 

sursa: bucataras.ro

DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop

2019 va fi un an grozav pentru 6 zodii! Au scăpat de GHINION şi vor ajunge departe

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri

Loading...