Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o delicioasa plachie de crap.
Costul estimativ pentru patru persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
Un crap mare
Sare, piper, ulei
O lingura de faina
2-3 cepe
2-3 rosii
O mana de masline
O lamaie
O legatura patrunjel, dafin
Mod de preparare
Se curata crapul, se taie bucati sau se
Se frige in 2-3 linguri de ulei pe ambele parti pana devine auriu.Separat, se taie ceapa julienne (pestisori) si se caleste intr-o lingura de ulei impreuna cu dafin, piper boabe si se asezoneaza bine.
Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga rosiile, maslinele si coditele de patrunjel tocate marunt.
Se toarna in tava jumatate din aceasta compozitie de legume, se pune pestele deasupra si se toarna si cealalta jumatate de compozitie de ceapa cu rosii.
Din loc in loc, se presara felii de lamaie si se adauga patrunjel tocat marunt.
Se acopera si se da la cuptor la 170 grade, timp de 30 minute. Se scoate, se adauga deasupra patrunjel tocat marunt si se lasa sa se raceasca.
De preferat se mananca a doua zi cand se lega bine compozitia.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro