Te-ai saturat de retetele clasice pe care le consumai in post? Incearca sa faci o mancarica de orez cu prune ce se face super simplu.
Ingrediente
500 g prune uscate
300 g orez
2 l apa
130 g zahar
un praf de sare
Mod de preparare
Se spala prunele in cateva ape, pana cand apa scursa ramane curata. Se pun la fiert si se dau de cateva ori in clocot. intr-o tigaie mai adanca, se pune putin ulei la incins, in care se perpeleste orezul, dupa ce este si el spalat in cateva ape, apoi se adauga cate putin din apa in care au fiert prunele, scrie Adevarul. Cand orezul este pe trei sferturi gata, oprim focul si scoatem prunele, lasandu-le sa se raceasca. Punem zaharul intr-o craticioara mica la caramelizat, apoi il „stingem” cu o cana din apa de la prune si il lasam sa se topeasca. Scoatem samburii prunelor, presandu-le intre degete.