Descoperă în articolul de mai jos cu ce să amesteci cartofii pentru a-i obține crocanți și pentru a le da un gust deosebit.
Atunci când vine vorba despre pregătirea unei mese rapide, unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucătărie este cartoful, care este atât de versatil și de ușor de gătit, chiar și de către persoane care nu sunt foarte pricepute în bucătărie.
O porție de cartofi noi la cuptor alături de o salată generoasă de primăvară reprezintă o masă extrem de sănătoasă, dar și de gustoasă.
Pe lângă grăsimea folosită în cuptor, sunt extrem de importante și condimentele folosite.
Dacă apreciezi și gustul usturoiului și al condimentului paprica, folosește și aceste ingrediente atunci când amesteci cartofii. De asemenea, alte condimente potrivite pentru cartofii copți sunt pudra de ceapă, pătrunjel, mărar sau oregano, după preferințe.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Așa cum spuneam și mai sus, dacă vrei să te bucuri de o porție de cartofi cu un gust deosebit, poți încerca să faci acest lucru cu ajutorul maionezei.
Dacă îți dorești să reduci timpul la cuptor, poți fierbe parțial cartofii înainte și să îi amesteci apoi cu condimentele.
În acest mod, cartofii vor fi mult mai crocanți și vor avea un gust și mai bun. Fierbe cartofii în apă cu sare până când poți introduce ușor furculița, apoi amestecă-i cu ingredientele de mai sus și pune-i la copt. Alți bucătari aleg să pună puțin bicarbonat de sodiu în apa în care fierb cartofii, pentru a crește alcalinitatea apei, astfel cartofii se sparg ușor și când sunt copți devin mult mai crocanți.Pentru persoanele care adoră să gătească la o friteuză cu aer, această tehnică funcționează extrem de bine, iar cartofii vor fi foarte crocanți.
În cazul în care nu îți place maioneza, trebuie să știi faptul că preparatul tău nu va avea gust de maioneză. Însă, este adevărat că vor fi puțin mai uleioși, însă vor avea un gust subtil de ulei. Ca să obții gustul dorit, pregătește maioneză acasă și astfel vei pune exact cât ulei și câtă zeamă de lămâie îți dorești.
Rețetă de maioneză făcută în casă
Ai nevoie de:
2 gălbenușuri la temperatura camerei
300 de ml de ulei
2 lingurițe de zahăr
2 lingurie de muștar dulce
2 lingurițe de zeamă de lămâie
Sare după gust.
Folosește un mixer vertical pentru a amesteca toate ingredientele, până se încorporează uleiul și ouăle.