Din caietul cu retete al bunicii: Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca


Aceasta reteta o preparau bunicile si mamele la fiecare sfarsit de saptamana. Se face foarte usor si este absolut delicioasa.

Ingrediente

- 2 cani de zahar
- 1 cana de nuci taiate
- 250 grame margarina Delma
- 200 ml lapte
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 4 linguri de faina
- 1 pachet de foi de napolitana 29/20cm

Mod de preparare

Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat intr-o craticioara. Dupa ce zaharul s-a caramelizat adaugati margarina si lasati sa se topeasca caramelul. Adaugati zaharul vanilat si nucile taiate bucatele.

Amestecati faina cu laptele si adaugati incet aceasta compozitie la caramel, amestecand incontinu pana la incorporarea totala. Lasati sa dea cateva clocote pana se face o pasta mai groasa.

Crema caramel cu nuci se ia de pe foc, se imparte in patru si asa calduta se pune pe foile de napolitana.

Dupa ce ati uns foile de napolitana cu crema caramel , peste ultima foaie de napolitana asezati un dog si presati putin. Lasati sa se raceasca crema si apoi puteti servi.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Organizezi o petrecere de Sfânta Maria? Nu uita de candy-bar!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri