CITEȘTE: Cât timp se fierbe vița de vie. Beneficiile frunzelor de viță de vie


Află cât timp trebuie lăsate la fiert frunzele de viță de vie și cum trebuie pregătite pentru a fi păstrate o perioadă lungă de timp.


In articol:

Ce este vița de vie

Vița de vie este o liană care poate ajunge la 35 de metri lungime, cu frunze lobate palmat, late de 10-20 centimetri și fructe sub formă de struguri.


Iubește mult soarele și necesită unele îngrijiri speciale, cum ar fi tăiatul, dirijarea corzilor și stropitul contra maei sau a dăunătorilor.
„Vița-de-vie este iubitoare de soare, iar unele soiuri chiar sunt sensibile la ger. Nu ar trebui să lipsească din curți și grădini. Se răsfață întinzându-se după soare și ne oferă protecție în zilele călduroase, la umbra ei.
Orice butuc, indiferent că este de soi nobil sau hibrid, are nevoie de tăierile în uscat, dirijarea coardelor și un minim de tratamente fito-sanitare chiar cu produse ecologice, sulfat de cupru și sulf."
- Ion Dumitraș, viticultor

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cât timp se fierbe un cartof

Beneficiile frunzelor de viță de vie Frunzele de viță de vie conțin vitaminele A și C, calciu, magneziu, potasiu, fier, fibre și carbohidrați.
De aceea, beneficiile acestora sunt multiple:
* previn anemia datorită conținutului ridicat de fier, având un rol important în formarea globulelor roșii;
* au efecte terapeutice, luptând împotriva varicelor de la picioare;
* datorită conținutului ridicat de antioxidanți și acizi grași omega-3, contribuie la reducerea inflamațiilor, cum ar fi amigdalita, artrita sau gastrita cronică;
* conțin vitamina B6, care stimulează memoria
* ajută la pierderea în greutate, deoarece sunt bogate în vitamine, minerale, proteine, carbohidrați și au un conținut foarte scăzut de grăsimi;
* pot fi un bun diuretic prin conținutul de antioxidanți și flavonoide, care elimină toxinele;
* conțin protochechenic care ajută la detoxifierea organismului;
* tratează rănile
* protejează mucoasa intestinală datorită mineralului de zinc;
* îmbunătățesc funcția digestivă;
* datorită proprietăților antimicrobiene, tratează aftele și gingivita.
În gastronomie, frunzele de viţă-de-vie sunt utilizate ca bază pentru unele mâncăruri sau ca accesoriu picant.
Aroma acrișoară a frunzelor fragede, tăiate mărunt dă savoare supelor, sosurilor și salatelor.

frunze de vita de vie pentru sarmale

Citeste si: //IMPORTANT// cât timp se fierbe un porumb

Cât timp se fierbe vița de vie

Frunzele de viță-de-vie trebuie să fie recoltate înainte ca via să fie stropită cu pesticide.
Se aleg frunze tinere, cu aspect sănătos, de mărime potrivită.
Este recomandat culesul frunzelor din vârful lăstarilor, deoarece sunt mai fragede.


1. Pentru utilizarea imediată, frunzele se spală cu apă rece și apoi se introduc într-o oală cu apă care fierbe în clocot.
Se adaugă sare și se opăresc timp de 2-3 minute, apoi se scot cu ajutorul unei palete.
Se lasă la scurs și vor fi ținute în frigider. Pot fi folosite câteva zile.

Citeste si: //AFLĂ// Cât se fierbe mămăliga

2. Pentru folosirea după o perioadă îndelungată, există două metode de păstrare a frunzelor: congelate sau la borcan.
a) Congelate în pungi de plastic
Se aleg frunze sănătoase, de aceeași mărime.
Se spală, se usucă și se împart în grămăjoare de 25-50 de bucăți, suficiente pentru o porție.
Se pune pe foc o oală cu apă și se lasă până va da în clocot.
Se pun în oală frunzele, codiță lângă codiță și se lasă aproximativ 5 minute în apa clocotită, până își schimbă culoarea. Se întorc cu o spatulă pe partea cealaltă și se mai lasă încă 5 minute.
Se scot cu o spumieră, se trec rapid printr-un jet de apă rece pentru a-și menține culoarea verde și se lasă la scurs.
După ce s-au răcorit, se pun în pungi de plastic, din care se scoate aerul prin apăsare ușoară și se congelează.

Citeste si: Ce să gătesc azi? Idei de rețete gustoase dacă nu știi ce să faci de mâncare

ce este vita de vie

b) Se aleg frunze de mărime potrivită, se spală și se lasă la uscat.
Se așază apoi în șir și se rulează începând cu ultima frunză.
La final, se introduce sulul în borcan, peste care se toarnă saramură clocotită și se închide ermetic.

Citeste si: //IMPORTANT// Cât timp se fierb ouăle de prepeliță

Culesul frunzelor de viţă-de-vie trebuie demarat la începutul verii, când acestea sunt încă fragede.
Frunzele de viță de vie se pot folosi pentru ceaiuri, eficiente în curele de slăbire, prevenind totodată un număr mare de afecțiuni.
Ceaiul se prepară ușor. Pentru un litru de apă sunt necesare 50 de grame de frunze uscate sau proaspete.
Frunzele se pun în apă și se lasă la fiert timp de 20-25 de minute.
La final, se ia oala de pe foc și se mai lasă 15 minute la infuzat, după care se strecoară și se consumă ceaiul obținut.
Specialiștii recomandă 3 căni pe zi, una după fiecare masă, timp de o lună.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Drob! Rețete de paște. Rețetă de drob. Tradiții și obiceiuri pe care sigur nu le știai despre drob


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cât timp fierbi sarmalele. Sfaturi pentru cele mai bune sarmale

Ce bărbat celebru este acuzat că a ”fabricat” amantlâcul lui Liviu Dragnea!

CITEȘTE: Cât timp se fierbe arpacașul. Obține cea mai bună colivă

CITEŞTE: Cât timp se fierbe ficatul de pui

DESCOPERĂ: Cum se mănâncă avocado și ce proprietăți nutritive are

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ce Accesorii și Piese Vestimentare Trebuie Excluse din Ținutele Business

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri