De ce apar conflictele între copii și cum îi învățăm să le gestioneze corect

De ce apar conflictele între copii și cum îi învățăm să le gestioneze corect
De ce apar conflictele între copii și cum îi învățăm să le gestioneze corect

Aflați din rândurile următoare ce trebuie să faceți atunci când apar conflicele între copii.

Copiii, pe lângă faptul că sunt foarte diferiți unii față de alții, sunt și foarte imprevizibili. De aceea, din diferite motive există posibilitatea să apară diverse conflicte, atât între copiii de aceeași vârstă, cât și între cei de vârste diferite.

Probabil că orice părinte s-a confruntat de-a lungul timpului cu un conflict de-al propriului copil cu altul. În aceste momente, trebuie să știm cum să le gestionăm și să extragem părțile pozitive din cadrul acestor întâmplări.

În cadrul unei emisiuni, Lidia Grecu, consilier educațional, a vorbit despre de ce apar conflictele între copii și cum îi învățăm să le gestioneze corect.

De ce apar conflictele între copii

Citește și: Cum gestionăm relația dintre frați

De ce apar conflictele între copii și cum îi învățăm să le gestioneze corect

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Părinții trebuie să înțeleagă că aceste situații conflictuale sunt perfect normale. Copiii se află la vârsta când descoperă lumea, interacționează cu cei din jurul lor și în special cu alți copii, iar în cadrul acestor interacțiuni, conflictele pot fi inevitabile.

Pentru că au niște nevoi care nu sunt satisfăcute și conflictele acestea nu sunt gestionate foarte bine de adulți. Dacă îi învățăm de la cei mai mici vârste printr-un limbaj comun, al nostru și al părinților, să mergem pe aceeași linie, să gestioneze conflictele dintre ei, bineînțeles că vor ajunge mai târziu să

se înțeleagă foarte bine. Începând de la cele mai mici vârste, când nu reușesc foarte bine să transmită mesajele, nu reușesc să vorbească, apare mușcatul, împinsul și smulsul jucăriilor. Aici trebuie să intervină adultul și să îi ajute pe copii să gestioneze treaba aceasta. La grupele mici, mijlocii bineînțeles că apar conflicte când devin obosiți într-un joc și îi spun celuilalt copil că nu mai este prietenul lui sau că nu mai vor să se joace împreună .”, a explicat specialistul în domeniu.

Cum gestionăm conflictele între copii

Citește și: Sfaturi pentru cum să petreci timp de calitate alături de copil

De ce apar conflictele între copii și cum îi învățăm să le gestioneze corect

În cadrul conflictelor între copii, potrivit specialistului în domeniu, este foarte importantă intervenția adultului. Fie că vorbim despre conflictele la grădiniță, pe care educatoarea trebuie să le remedieze sau conflictele cu alți copii din parc sau cu copiii prietenilor de familie, atunci este foarte important ca adultul sau adulții care se află de față să le gestioneze corespunzător, astfel

încât copilul să aibă de învățat.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Dacă în continuare, nu îi ajută părinții sau educatorii să gestioneze aceste lucruri, atunci vor continua și se vor agrava.În

momentul în care educatorul ajunge să vadă acele lucruri și să intervină, bineînțeles că se poate trece peste conflict. Este important ca educatorul să creeze contextele ca acești copii să se înțeleagă între ei astfel încât să se stingă conflictele și să-și facă și alte relații cu alți copii.Acești părinți trebuie să-și găsească niște valori comune și în momentul în care se întâlnesc să meargă pe acele principii, chiar dacă acasă la ei au principii diferite de a-și educa copiii.
Atunci când sunt împreună, să-și găsească niște reguli comune și pe acelea să le urmeze
.”, a explicat specialistul în domeniu.

De asemenea, este foarte important ca adulții să își focuseze atenția către cum reușește copilul să depășească acel moment, ci nu pe conflictul în sine.

Noi ne axăm foarte mult pe comportament, cum rezolvi comportamentul respectiv, însă acesta este cel mai minor lucru. Mai departe, trebuie să te gândești la sentimente, la ce a simțit copilul în momentul respectiv. Noi nu trebuie să vedem conflictele ca niște lucruri greșite, rele, dar vreau să ne gândim mai mult la faptul că aceste conflicte sunt oportunități de învățare .”, a precizat specialistul.  

În aceste situații, specialistul în domeniu ne recomandă să nu ne axăm foarte mult pe cât de rău s-a simțit copilul în momentul în care s-a certat cu colegul lui, ci pe cum au reușit împreună să depășească acel moment și să se joace din nou împreună, astfel încât să extragem o învățătură din această situație neplăcută.



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

De la ce vârstă lăsăm copiii singuri în casă. ”Ajută foarte mult să lași copiii încă de mici în excursii și în tabere.”

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies