Cum gestionăm crizele de nervi ale copiilor?


Aflați din rândurile următoare ce trebuie să faceți atunci când copilul are o criză de nervi.


In articol:

Crizele de nervi la copii poartă denumirea de tantrum și apar cu precădere la copiii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani.

Acestea se manifestă prin excese de furie din partea copilului, care fi plânge, țipă îi lovește pe cei din jur sau chiar pe sine.

În cazul acestor excese de furie din partea copiilor, este foarte important ca părinții să știe cum să reacționeze și să nu se lase copleșiți de crizele copiilor, mai ales atunci când sunt într-un spațiu public.

În cadrul unei emisiuni, Dan Cruceru, unul dintre cei mai cunoscuți tătici din țară, a vorbit despre cum gestionează el crizele de nervi ale copiilor și a oferit câteva sfaturi părinților care se confruntă cu aceste situații.

De ce apar tantrumurile la copii

Citește și: Ai un copil plangacios? Iata cum il dezveti

Cum gestionăm crizele de nervi ale copiilor?

Potrivit specialistului în domeniu, tantrumurile nu țin nici de educația copilului și nici de cât de răsfățat este acesta. Ele sunt niște manifestări ale faptului că cel mic nu este suficient de dezvoltat pentru a înțelege și a face lucrurile așa cum vrea el.

Tantrumurile pot fi și la 35 de ani, doar că atunci se numesc nervi.Nu ține decât de faptul că acel copil nu este suficient dezvoltat. El înțelege mult mai repede lucrurile, dar nu poate să vorbească, nu are afinități să apuce jucăriile și de aia apar frustrările. Eu nu cred că poți vorbi de un copil răsfățat. Eu nu cred că există copii răsfățați. Există copii iubiți și mai puțin iubiți. Răsfățul se duce în timp. Dacă nu îl sufoci tu cu iubire cât timp e mic, după aceea oricum nu va mai sta .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, este foarte important de precizat că tantrumurile sunt complet normale și ele dispar.

Cum gestionăm crizele de nervi ale copiilor

Citește și: De la ce vârstă lăsăm copiii singuri în casă. ”Ajută foarte mult să lași copiii încă de mici în excursii și în tabere.”

Cum gestionăm crizele de nervi ale copiilor?

În aceste cazuri în care copilul se confruntă cu excese de furie, este foarte important ca părinții să știe cum să reacționeze.

Specialistul în domeniu le recomandă părinților să înfrunte crizele de nervi ale copilului cu iubire.

De fiecare dată când mă mușca, îi spuneam că dacă mă mai mușcă îl pup. Îl luam în brațe și îl pupam. Îi dădeam dragoste în schimb cu foarte multă atenție. Copilul descoperă și de fapt, caută să-și arate afecțiunea. El nu își dă seama că mușcătura lui lasă urme și te doare. El nu știe să pupe. Din punctul meu de vedere, dragi părinți, nu există nimic penibil atunci când este vorba de copilul tău. Cu dragoste, fără urlete, fără țipete din partea părinților că noi suntem adulți, nu copii .”, spune specialistul în domeniu.

Printre cele mai întâlnite crize de nervi ale copilului, se numără acelea care se petrec în magazine, la raioanele de jucării. Atunci copilul își dorește să beneficieze de cât mai multe jucării și începe să își manifeste furia față de părinte, car nu îi poate cumpăra tot magazinul.

Un alt aspect foarte important în cadrul cumpărăturilor este faptul că cel mic adesea face crize de nervi în momentul în care este obosit. De aceea, specialistul în domeniu le recomandă părinților să nu meargă niciodată la cumpărături cu un copil care este obosit.

Nu vă duceți cu copiii la cumpărături dacă sunt obosiți. Dacă vă duceți cu ei la cumpărături, îi băgați în zona de jucării. Îi dai voie să își aleagă ce vrea el și îi spui că de acolo ieșim doar cu o singură jucărie și îl lași cât stai tu să faci cumpărăturile să se joace cu ele. ”, spune specialistul în domeniu.

Ce facem în momentul în care copilul se lovește singur

Citește și: Cum gestionăm presiunea de a fi un părinte bun

Cum gestionăm crizele de nervi ale copiilor?

Există episoade de tantrum în care copilul fie îi lovește pe cei din jur, fie se lovește singur, dându-se cu capul de diverse obiecte. Potrivit specialistului în domeniu, în acel moment, copilul are nevoie de atenție și caută grija și afecțiunea celor din jur.

Dacă este foarte mic, interveniți pentru că se poate lovi. Dacă a crescut puțin, fii sigură că și-a ales locul de care să dea cu capul. Dă cu capul de canapea pentru că știe că nu-l doare. El testează lucrurile. În cazul acesta vă recomand să folosiți ceasul. Uite, avem un ceas în casă și îi arăți că peste 10 minute vii și te joci cu el. Dar atunci te duci. Se numește așteptare. Creșteți gradul de răbdare .”, spune specialistul în domeniu.

Așadar, principalul mod prin care puteți să combateți crizele de nervi ale copilului este răbdarea, iubirea și înțelegerea pe care i-o oferiți micuțului.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să faci atunci când bebelușul refuză mâncarea. „Întotodeauna copiii care sunt bolnavi mănâncă mai puțin”

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

De ce spun copiii minciuni. „Părinții sunt modelul copilului și ei sunt oglinda noastră”

Cum ne convingem copilul să meargă fără jucării la grădiniță. „Acea luptă din fiecare dimineață poate cumva să se termine doar dacă negociați”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Anunț de mare interes pentru români! Noi zi libere, prevăzute în Codul Muncii. Când vor fi acordate
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri