11 alimente antiîmbătrânire. Cum să îți menții pielea tânără cu ajutorul alimentației

alimente anti imbatranire

Alimente anti îmbatranire

Află din rândurile de mai jos cere sunt alimentele ce te vor ajuta să ai o piele tânără.

Nimeni nu poate să oprească îmbătrânirea și trecerea timpului, însă avem capacitatea de a reduce efectele pe care îmbătrânirea le are asupra organismului nostru. Conform National Library of Medicine, pielea este organul cu cea mai mare zonă de contact între corpul uman și mediul extern și de aceea trecerea timpului este vizibilă la nivelul pielii.

Orice doamnă își dorește să aibă un ten de porțelan cât mai mult timp, fără ca ridurile să fie vizibile.

Alimentația joacă un rol esențial în modul în care ne simțim și arătăm. De aceea, este vital să introducem în dieta noastră cât mai multe alimente sănătoase, cu efecte de antiîmbătrânire. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt acestea și ce beneficii uimitoare au asupra pielii noastre!

1. Afine

Citește și: 4 rețete de post fără ulei. Idei de mâncare gustoasă și sănătoasă pentru postul Paștelui

Citește și: 14 beneficii pentru sănătate ale sucului de aloe vera

Afinele reprezintă o sursă bogată în vitaminele C și K, dar și în numeroși nutrienți ce au efect de antiîmbătrânire, prevenind deteriorarea celulelor.

2. Avocado

În ultima vreme, avocado este din ce în ce mai des introdus în dietele oamenilor, deoarece are numeroase beneficii asupra organismului nostru.

Fiind o sursă naturală de grăsime, este unul dintre alimentele anti-îmbătrânire cu beneficii imense pentru sănătate. Acesta este bogat în potasiu, vitaminele A, C, E și K și antioxidanți care luptă împotriva efectelor îmbătrânirii.

3. Pepene roșu

Fiind compus majoritar din apă, pepenele roșu este o sursă excelentă pentru hidratarea corpului. Pentru ca un ten să se mențină cât mai mult timp tânăr, acesta are nevoie de hidratare.

De asemenea, acest fruct este bogat în vitamina C, seleniu, potasiu, zinc și magneziu, vitamine ideale pentru sănătatea pielii.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

4. Broccoli

Broccoli este excelent pentru sănătate, fiind bogat în vitaminele C și K, potasiu, acid folic și alte minerale. Conținutul ridicat de antioxidanți al acestei legume o face ideală pentru lupta împotriva semnelor îmbătrânirii.

Conform Healthline, corpul nostru are nevoie de vitamina C pentru producerea de colagen, principala proteină din piele care îi conferă rezistență și elasticitate.

5. Spanac

Spanacul este o sursă bună de vitamina C, A, dar și de acid folic, ce încurajează funcția celulară. Fiind bogat în antioxidanți, te vei bucura de efectele antiîmbătrânire, indiferent că alegi să îl mănânci fresh sau gătit.

6. Castraveți

Castravetele conține 96% apă și este bogat în antioxidanți care reduc stresul oxidativ din corpul tău. Aceste trăsături îl fac să reprezinte unul dintre alimentele ideale pentru un ten sănătos.

7. Cartoful dulce

Cartoful este foarte des întâlnit în dieta oamenilor. Însă dacă ne dorim efecte și mai bune asupra organismului nostru, putem consuma mai des cartof dulce.

Această legumă are efecte anti-inflamatorii.

8. Ceai verde

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia ajung la 750 de lei pe noapte- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care o poți consuma este ceaiul verde. Ceaiul verde conține antioxidanți ce încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii. Acesta poate înlocui cafeaua de dimineață.

9. Lapte de migdale

dieta anti-imbatranire
Dieta anti-îmbatranire[Sursa foto: freepik]

Există unele persoane cărora lactatele nu le fac bine, provocându-le chiar problemele la nivelul tenului. În acest caz, este recomandat ca laptele de origine animală să fie înlocuit cu laptele de migdale, deoarece are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Laptele de migdale are un procent ridicat de vitamina E și este excelent pentru menținerea sănătății pielii.

10. Nuci

Nucile sunt unele dintre cele mai bune alimente atunci când vine vorba de sănătatea pielii. Nu doar că nuca este bogată în vitamine, ci și ajută la prevenirea distrugerii celulelor, în urma razelor UV.

11. Somon

Somonul este unul dintre cei mai buni pești pentru organismul nostru. Fiind bogat în omega-3 și în acizi grași, somonul este un aliment antiîmbătrânire, ce te va ajuta să te menții tânăr.

 



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci doar o dată pe zi

Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu cât trăiesc?"

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi a dat cărțile pe față și a recunoscut că este gelos pe Patrick! Concurentul a chemat-o pe Virginia în camera roșie și a întâmpinat-o cu un buchet de bujori! Iată ce mărturisiri neașteptate și-au făcut cei doi

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies