O rețetă ideală pentru momentele de răsfăț, atunci când ai poftă de ceva dulce.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 350 g biscuiți digestivi
- 200 g unt
Citește și: Paste Primavera cu caju, rețeta pregătită de chef Patrizia Paglieri. “Lăsăm până legumele se înmoaie”.
Ingrediente pentru crema de brânză
- 850 g crema brânză de vaci
- 200 g smântână
- 5 ouă
- 250 g zahăr pudră
- coaja rasa de la o lămâie mare
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru topping-ul de căpșune
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 550 g căpșuni congelate sau proaspete, în funcție de preferințe
- 150 g unt
- 180 g zahăr
Ingrediente pentru decor
- câteva căpșune
Mod de preparare desert
Mod de preparare blat
-
În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă răcoritoare și dulce, este să începem prin a prepara blatul pentru cheesecake-ul nostru pufos. Prin urmare, vom avea nevoie de un sucitor și o pungă, în care vom așeza biscuiții, pe care ulterior îi vom zdrobi, asta în cazul în care nu deținem un robot de
bucătărie care să ne facă treaba mai simplă. Odată ce biscuiții sunt zdrobiți cât mai fin, ne asigurăm că untul este topit și la temperatura camerei, pentru a-l amesteca bine cu aceștia. -
Pregătim acum tava rotundă de cuptor, cu pereții detașabili, în care urmează să așezăm bine blatul nostru de cheesecake. Cu alte cuvinte, nu uităm de hârtia de copt așezată pe fundul tăvii, dar și puțin în părți, pentru ca ulterior să așezăm amestecul de biscuiți și unt, pe care îl vom apăsa bine cu fundul unui pahar, astfel încât toată suprafața să
-
În momentul în care blatul este așezat în tavă, acesta se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor și o lăsăm puțin la răcit, timp de aproximativ 5-10 minute.
Mod de preparare cremă de brânză
- Până se mai răcește blatul de cheesecake, e momentul să pregătim și crema de brânză. Astfel, tot ce trebuie să facem este să amestecăm zahărul cu brânza într-un bol de dimensiuni potrivite, iar după ce s-au omogenizat așa cum trebuie, adăugăm și smântâna, iar rând pe rând și ouăle. În momentul în care acestea sunt bine omogenizate în amestecul din bol, la final nu uităm să adăugăm și coaja de la lămâie, dar și esența de vanilie.
- Crema se toarnă peste blatul din tavă și se introduce în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ o oră.
Mod de preparare topping de căpșune
- Cât timp cheesecake-ul nostru se coace, trebuie să ne ocupăm și de topping-ul de căpșune, astfel încât să fie gata când desertul iese de la cuptor. Astfel, după ce am spălat și curățat bine căpșunele, le tăiem în cubulețe mici, cât să se facă mai bine, și pe punem într-o tigaie de dimensiuni potrivite, alături de toată cantitatea de zahăr și unt.
- Împreună, se țin pe foc până când își lasă cât mai mult suc, timp în care se amestecă frecvent. Când este gata, se ia tigaia de pe foc, se transferă într-un recipient rezistent la căldură și se lasă la răcit.
Servire
- Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, așteptăm să se răcească puțin cheesecake-ul, urmând ca mai apoi să îl porționăm și să îl servim adăugând deasupra topping-ul de căpșune, dar și câteva bucățele proaspete, tăiate în prealabil, așa cum ne dorim. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Wrap din piept de rață și carne de vită, cu sos de muștar, rețeta pregătită de chef Joseph Hadad. “De preferat carnea să fie gătită medium.”.