Cheesecake la borcan, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte.”

Cheesecake la borcan, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte.”
Cheesecake la borcan, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte.”

Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește un cheesecake la borcan.

Chef Sorin Bontea reușește să surprindă de fiecare dată pe toți cei care îl urmăresc pentru rețetele pe care le postează în mediul online, iar din câteva ingrediente, reușește să împartă secrete pentru mâncăruri delicioase și inedite. Bucătarul reușește să facă treaba mai ușoară tuturor celor care își doresc să petreacă mult timp în bucătărie, iar acesta încearcă întotdeauna să găsească alternative la formulele de bază și să vină în fața urmăritorilor cu ceva care să atragă atenția.

Așa s-a întâmplat și acum, când chef Sorin Bontea a pregătit un cheesecake la borcan și a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele de care are nevoie și cum arată procesul pentru un desert delicios.

Cum pregătește chef Sorin Bontea cheesecake-ul la borcan?

Citește și: Chef Sorin Bontea dezvăluie cum pregătește ciorba de burtă și care sunt ingredientele de care are nevoie. „Mie îmi place cu mai multă smântână.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Rulouri cu scorțișoară, pregătite de chef Sorin Bontea! Simte mirosul plăcut de scorțișoară în toată casa, de Crăciun: "Dacă este prea tare și nu curge, adăugăm puțin lapte!"

După ce pregătește compoziția pentru blatul cheesecake-ului,  îl pune la frigider pentru răcit, iar ulterior trece la crema de brânză pe care o amestecă cu frișcă lichidă și smântână.

Bineînțeles, esențele sunt la fel de importante. Lasă totul la frigider, ideal ar fi peste noapte, apoi vine cu toppingul preferat pe deasupra.

Ingrediente:

Citește și: Zodiac chinezesc luni, 21 aprilie 2025: Semnul zodiacal care se simte extrem de epuizat și are nevoie de multă odihnă- kanald.ro

Citește și: Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”- stirilekanald.ro

  • 250 g biscuiți
  • 120 g unt
  • 50 g zahăr
  • 900 g cremă de brânză
  • 80 g smântână
  • 100 g zahăr pudră
  •  10 g extract vanilie
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 125 ml frișcă lichidă

“În copilărie, când mă gândeam la desert, spuneam plăcintă cu brânză. Acum am crescut și avem cheesecake, dar total diferit. Vom face un cheesecake la rece. Avem biscuiți gata sfărâmați, adăugăm untul topit, zahăr, cei care iubesc scorțișoara, pot pune și scorțișoară măcinată. Practic asta este baza acestei prăjituri. Puteți folosi orice fel de biscuite, poate să fie cu cacao, simplu, digestiv. Acum vom face compoziția punem crema de brânză, adăugăm și smântână.

Am amestecat crema de brânză, adaugăm zahărul pudră, adaug și extract de vanilie. Adaug și suc de lămâie de la jumătate de lămâie, nu mai mult. Ce fină e! Cheesecake-ul are o textură foarte cremoasă. Trebuie să pun și frișcă. Bat puțină frișcă, am incorporat esența în frișcă, așezăm biscuitele în borcan frumos, să fie cât mai uniform și băgăm la frigider să se întărească puțin untul. Acum încerc și cu grijă pun compoziția.
Punem capacul și băgăm la frigider. Ideal ar fi să stea la frigider peste noapte. Eu am folosit topping de căpșuni, dar puteți să puneți caramel, caramel sărat, dulceață de vișine, dulceață de cireșe amare. Așa arată cheesecake-ul la borcan.”
, a povestit chef Sorin Bontea.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Plăcinte cu telemea și smântână, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ungem trigoanele cu puțin unt deasupra, să iasă lucioase și frumoase.”

Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”

„Am crezut că mă voi sufoca” Ana Baniciu, declarații tulburătoare despre pierderea mamei

Chef Alexandru Sautner dezvăluie un truc pentru ouăle de Paște. Cum ne dăm seama că sunt fierte și potrivite pentru vopsit. „Le învârți.”

Doi concurenți au fost DESCALIFICAȚI din Casa Iubirii, după ce au încălcat regulamentul. Primele declarații ale Andreei Mantea

Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies