Rulouri cu scorțișoară, pregătite de chef Sorin Bontea! Simte mirosul plăcut de scorțișoară în toată casa, de Crăciun: "Dacă este prea tare și nu curge, adăugăm puțin lapte!"

Rulouri cu scorțișoară, pregătite de chef Sorin Bontea! Simte mirosul plăcut de scorțișoară în toată casa, de Crăciun:
Rulouri cu scorțișoară, pregătite de chef Sorin Bontea! Simte mirosul plăcut de scorțișoară în toată casa, de Crăciun: "Dacă este prea tare și nu curge, adăugăm puțin lapte!"

Chef Sorin Bontea a împărtășit în mediul online, o rețetă perfectă pentru masa de Crăciun, de rulouri cu scorțișoară.

În urmă cu doar câteva ore, chef Sorin Bontea a postat un filmuleț pe contul său de Facebook, acolo unde a explicat pas cu pas, cum putem pregăti rulourile cu scorțișoară, care emană un miros absolut minunat, în toată casa, rețetă pe care o putem face chiar de Crăciun!

Rulouri cu scorțișoară, pregătite de chef Sorin Bontea

Citește și: Ruladă de porc cu legume, rețetă pregătită de chef Sorin Bontea, pentru masa de Crăciun! "Am să bag termometrul în ruladă, pentru că vreau să o gătesc la 85 de grade!"

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Macaroanele cu brânză, cu un gust din copilărie, pregătite de chef Sorin Bontea! Află secretul folosit de celebrul bucătar: "Nu foarte mult, că după aia nu se mai leagă!"

Ingrediente

  • 550 g făină
  • 60 g zahăr+ 75 g
  • 7 g drojdie uscată
  • 250 ml lapte
  • 120 g unt+ 50 g
  • 20 ml ulei
  • 10 ml extract vanilie+ 10 ml
  • 2 ouă
  • 5-10 g scorțișoară
  • 50 g stafide
  • 200 g cremă de brânză
  • 60 g zahăr pudră

Mod de preparare

Citește și: Moldo cere să aibă date amoros cu Patricia! „Ești pregătit?”. Aflați ce spune Andreea Mantea în noua ediție incendiară din „Casa iubirii” de joi, 27 martie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: "O rușine națională, o bombă ecologică care s-a umflat sub ochii autorităților timp de 25 de ani"- Dezvăluiri BOMBĂ despre groapa de gunoi Sintești-Vidra- stirilekanald.ro

  1. “Primul lucru pe care îl facem, punem ingredientele uscate în bol. Pun o parte de zahăr și mai păstrez puțin pentru lapte, îl pun direct aici (n.r. într-o oală mică). Am aici drojdie (…) le amestec bine.
  2. Între timp, am să pun laptele la încălzit (n.r. în oala cu zahăr). Am nevoie de 250 de mililitri de lapte. Îl încălzesc puțin, adaug untul topit, uleiul și am aici vanilie, extract Bourbon.
    Să se încălzească puțin, le amestec și dăm drumul (n.r. robotului de bucătărie) și adăugăm puțin câte puțin, nu pe tot odată.
  3. Iar acum adaug ouăle, unul câte unul. Lăsăm să se omogenizeze bine.(...) Am crescut viteza puțin (n.r. la robotul de bucătărie) și îl mai las puțin.
  4. Eu între timp îmi pregătesc bolul. Am pus un pic de unt, puteți să puneți și puțin ulei.
    (…) Am să-l las la dospit (n.r. aluatul mutat din bolul robotului de bucătărie) o oră. Ideea este că vreau să-și dubleze cantitatea. (…)
  5. Ce bine arată! Întindem (n.r. cu sucitorul). Zahăr, amestecat cu scorțișoară, am niște unt moale, la temperatura camerei, ungem aluatul, altfel o să se lipească zahărul și scorțișoară. Presărăm zahărul amestecat cu scorțișoară. Trebuie să fie un strat așa calumea. (…) Era să uit de stafide, le-am hidratat puțin înainte.
  6. Începem să rulăm aluatul. Îl tăiem apoi pe jumătate, apoi iar pe jumătate și acum în trei. Le așezăm în tava unsă cu unt. Am scos 12 rulouri, le acopăr cu foaie de plastic și mai las la dospit vreo 45 de minute.
  7. Punem un pic de unt topit, nu foarte mult și acum le băgăm la cuptor la 180 de grade Celsius, preîncălzit înainte, cam 20-25 de minute, să fie galben-auriu.
  8. Între timp, facem glazura. Am aici cremă de brânză, ceva vanilie extract, unt, niște zahăr pudră și amestecăm până se topește zahărul. Dacă este prea tare și nu curge, adăugăm puțin lapte. (…)
  9. Mamă! Le las să se răcească după ce se răcesc, am să pun și glazura!”, a explicat chef Sorin Bontea, în filmulețul postat.

rulouri cu scortisoara
Rulouri cu scorțișoară, pregătite de chef Sorin Bontea![Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Macaroanele cu brânză, cu un gust din copilărie, pregătite de chef Sorin Bontea! Află secretul folosit de celebrul bucătar: "Nu foarte mult, că după aia nu se mai leagă!"

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Ce se întâmplă cu David Pușcaș după declarațiile Luminiței Anghel? Mărturisirea sfâșietoare făcută de fiul adoptiv al artistei: „Sunt devastat. Nu am știut că...”

Fostul soţ al victimei și tatăl biologic al fetiței, detalii CUTREMURĂTOARE despre moartea violentă a celor două: "N-aş fi zis că e posibil aşa ceva". Ce se întâmpla în apartamentul unde a avut loc scena de o cruzime rară

9 pași pentru a-ți crește stima de sine prin îmbrăcăminte

Rețetă de post: Ardei umpluți de post pregătiți de măicuțele de la Mănăstirea Prislop

Laura si fetița ei de 8 ani, ucise. A intrat peste ele în casă și...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies