Chef Sorin Bontea a împărtășit în mediul online, o rețetă perfectă pentru masa de Crăciun, și anume: ruladă de porc cu legume, la cuptor.
De această dată, în cursul zilei de ieri, chef Sorin Bontea a postat un filmuleț pe contul său de Facebook, acolo unde a explicat pas cu pas, cum putem pregăti o rețetă specială de Crăciun, pentru a impresiona toți invitații, gătind o ruladă de porc la cuptor, cu legume asortate.
Ruladă de porc cu legume, rețetă pregătită de chef Sorin Bontea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
- Piept de porc, subțirel și cu o parte de șorici
- Sare
- Piper
- Amestec de condimente pentru friptură de porc
- Condiment de usturoi cu sare afumată
- Muștar
- Morcovi
- Ceapă
- Țelină
- Usturoi
- Ciuperci
- Cimbru uscat
- Ulei de măsline
- Cartofi roșii, mici
- Foi de dafin
- Piper boabe
Mod de preparare
- “Este simplu, pieptul de porc e mai subțirel așa, am lăsat o parte de șorici. Prima oară, normal, sare, piper, iar acum am să folosesc amestec de condimente pentru friptură de porc. Ăsta e interiorul și trebuie condimentat foarte bine. Aveți grijă la sare, pentru că amestecul de condiment conține și sare. Apăsăm bine! Amestecul are și usturoi, dar mie îmi place cu mai mult usturoi. Am aici usturoi cu sare afumată (n.r. condiment).
- Acum o să-i pun un pic de muștar, dar foarte, foarte puțin.
- Am să rulez prima parte a pieptului, este fără șorici. Ce frumos arată!
- Am pregătit niște sfoară, pentru că trebuie să o leg bine, ca să nu se desfacă. Tăiem surplusul (n.r. de la sfoară) și mai punem una (n.r.
- Acum vreau să condimentez și partea de șorici și de data aceasta, folosesc același condiment, pentru friptură de porc.
- Pentru legume, pentru că o să folosesc și legume. Morcovi, ceapă, țelină, usturoi, ciuperci (n.r. curățate, dar lăsate întregi), de toate și am să pun sare, piper, cimbru, ulei de măsline. Amestec bine (n.r.
- Peste cartofi (n.r. cu coajă), punem sare, piper, mai pun un pic de ulei de măsline. Plimbăm cartoful și acum punem în tavă. Vreau să le pun foi de dafin și am să pun și piper boabe. Astea sunt ingredientele.
- Am să-l bag la cuptor, la 120 de grade Celsius, în cuptorul preîncălzit. Am să bag termometrul în ruladă, pentru că vreau să o gătesc la 85 de grade. Purcelul trebuie gătit bine!’, a explicat chef Sorin Bontea, în filmulețul postat.