Secretul lui chef Sorin Bontea pentru a găti puiul întreg la cuptor, perfect pentru masa de sărbători. „Suculent, fraged. Se topește în gură. Este senzațional!”
Diana Puiu13 decembrie 2024Actualizat: 13 decembrie 2024, 14:40
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește un pui întreg la cuptor.
Chef Sorin Bontea a dezvăluit cum pregătește puiul întreg la cuptor, pentru un gust inedit, fraged și suculent, dar și care sunt ingredientele pe care le adaugă în tavă.
Ingrediente:
Un pui întreg
Cartofi întregi
Ciuperci
Morcovi
Țelină
Ciuperci
Usturoi
Sare
Piper
Rozmarin
Cimbrișor
Miere
Ulei de măsline
Nu lipsesc nici legumele, pe care le taie în bucăți mari, iar după ce adaugă toate condimentele, acesta le așează în tava unsă cu ulei de măsline.
„Dacă nu mâncați carne de porc, puteți găti carne de pasăre. Voi face de data asta o rețeta cu un pui întreg.
Am o tehnică nouă de gătit puiul întreg. Punem peste el sare și piper, îl întorceam pe partea cealaltă. Separat am pus câteva legume. Am câteva ciuperci, păstârnac, morcov, țelină, usturoi, ceapă, le-am tăiat mai mari. Vreau să se gătească împreună cu puiul. Am pus rozmarin, cimbrișor, sare, piper, ulei de măsline, puteți să puneți și puțin unt dacă vreți. Adaugăm miere și amestecăm bine.”, a spus chef Sorin Bontea.
Secretul lui chef Sorin Bontea pentru a găti puiul întreg la cuptor
Bucătarul introduce în interiorul puiului cartofi întregi, pe care îi asezonează cu cimbrișor și ulei de măsline, iar secretul ca puiul să iasă fraged este compoziția cu care îl unge deasupra, realizată din sare, cimbru și miere.
„Pun un pic de ulei în tavă, mai ales pe dedesubtul puiului. Nu foarte mult, dar vreau să aibă puțin ulei. Pun toate legumele în tavă. Ce frumos arată! În același bol pun și cartofi, apă, sare cu cimbrișor, îi vom băga în pui direct. Le-am pus mai multă sare pentru că sunt în coajă. Adăugăm ulei de măsline și îi bag în pui. Băgăm și niște cimbrișor.
Adăugăm în bol sare, piper și puțină miere, cu ulei de măsline. Amestecăm bine și acum dăm pe pui. Îl ungem bine peste tot. Mai păstrez și pe mai târziu. Introduc termometrul aproape de os, până pe la jumătate, să măsoare temperatura la os, pentru că acolo se prăjește cel mai greu carnea. Am cuptorul preîncălzit la 160 de grade. Am băgat puiul. Ce bine arată! Să vedem cât de bine arată și pieptul.
Suculent, fraged. Se topește în gură. Este senzațional!”, a mai spus bucătarul.
Secretul lui chef Sorin Bontea pentru a găti puiul întreg la cuptor, perfect pentru masa de sărbători. „Suculent, fraged. Se topește în gură. Este senzațional!”
Diana Puiu13 decembrie 2024Actualizat: 13 decembrie 2024, 14:40