Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește un pui întreg la cuptor.
Chef Sorin Bontea a dezvăluit cum pregătește puiul întreg la cuptor, pentru un gust inedit, fraged și suculent, dar și care sunt ingredientele pe care le adaugă în tavă.
Ingrediente:
- Un pui întreg
- Cartofi întregi
- Ciuperci
- Morcovi
- Țelină
- Ciuperci
- Usturoi
- Sare
- Piper
- Rozmarin
- Cimbrișor
- Miere
- Ulei de măsline
Nu lipsesc nici legumele, pe care le taie în bucăți mari, iar după ce adaugă toate condimentele, acesta le așează în tava unsă cu ulei de măsline.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Dacă nu mâncați carne de porc, puteți găti carne de pasăre. Voi face de data asta o rețeta cu un pui întreg.
Secretul lui chef Sorin Bontea pentru a găti puiul întreg la cuptor
Citește și: Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit- stirilekanald.ro
Bucătarul introduce în interiorul puiului cartofi întregi, pe care îi asezonează cu cimbrișor și ulei de măsline, iar secretul ca puiul să iasă fraged este compoziția cu care îl unge deasupra, realizată din sare, cimbru și miere.
„Pun un pic de ulei în tavă, mai ales pe dedesubtul puiului. Nu foarte mult, dar vreau să aibă puțin ulei. Pun toate legumele în tavă. Ce frumos arată! În același bol pun și cartofi, apă, sare cu cimbrișor, îi vom băga în pui direct. Le-am pus mai multă sare pentru că sunt în coajă. Adăugăm ulei de măsline și îi bag în pui. Băgăm și niște cimbrișor.