Secretul lui chef Sorin Bontea pentru chifteluțele marinate. Ce trebuie să faceți pentru ca acestea să iasă ca la restaurant. “Ce bine arată, ce bine miroase!”

Secretul lui chef Sorin Bontea pentru chifteluțele marinate. Ce trebuie să faceți pentru ca acestea să iasă ca la restaurant. “Ce bine arată, ce bine miroase!”
Secretul lui chef Sorin Bontea pentru chifteluțele marinate. Ce trebuie să faceți pentru ca acestea să iasă ca la restaurant. “Ce bine arată, ce bine miroase!”

Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul pentru chifteluțele marinate exact ca la restaurant. Ce folosește bucătarul.

Chef Sorin Bontea, cunoscutul și îndrăgitul bucătar, a pregătit o rețetă pentru toți iubitorii mâncărurilor delicioase, astfel că de această dată s-a folosit de roșii coapte de sezon pentru a face chifteluțe marinate. Acesta a dezvăluit secretul pentru ca chifteluțele să vă iasă exact ca la restaurant.

Secretul lui chef Sorin Bontea pentru chifteluțele marinate[Sursa foto: freepik]

Ingrediente chifteluțe marinate:

  • Carne de porc
  • 2 felii de pâine
  • Pătrunjel
  • 2 cepe
  • 2 căpățâni usturoi
  • Sare
  • Piper

Ingrediente sos:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • Roșii proaspete
  • Sare
  • Piper
  • O linguriță de zahăr
  • O linguriță de oțet

Cum pregătește chef Sorin Bontea sosul și chifteluțele

Citește și: Cârnați pe grătar, serviți cu salată fresh. Gustul savuros al cârnaților la grătar și prospețimea salatei sunt perfecte!

Citește și: Cine este Sorin Bontea. „Bucătăria este un domeniu care te ține de multe ori departe de familie, mai ales în momentele festive.”

Chef Sorin Bontea a început prin a da toate roșiile prin mașină, pentru a obține un suc proaspăt, care va sta la fiert, iar cât acestea fierb, se ocupă și de chifteluțe.

Bagă toate ingredientele la mașina de tocat, adăugă carnea, ceapă, usturoi și verdețuri, peste care pune și condimentele. După ce toată compoziția a fost obținută, adaugă ouăle, amestecă din nou, face chiftelele pe care le dă prin făină și le pune la prăjit.  „Sunt roșii peste tot și de ce să nu le folosim? De data asta vreau să fac chifteluțe marinate, cu suc de roșii proaspete. Încep cu sucul de roșii pentru că trebuie să-l fierb prima dată, după care fac chiftelele.
Dăm roșiile prin mașină, voi pune o linguriță de zahăr, cât să-i tai aciditatea. Adaug, sare, foi de dafin, câteva boabe de piper, iar mai târziu voi pune și un pic de oțet. Îl punem să fiarbă, după care mă ocup de carne, să facem chiftelele. Carne de porc, pâine, două cepe, usturoi, mărar, pătrunjel, sare și piper. Nu toc doar carnea, voi toca și ceapa în același timp, dar și usturoiul și verdeața.
Le combin. Am stors bine pâinea, o dau și pe ea prin mașină. Am tocat toate ingredientele. Pun ouăle și condimentele, apoi amestecăm. După ce le-am prăjit, le scoatem frumos pe șervețel să iasă grăsime.”
, a povestit chef Sorin Bontea.

Citește și: Culiță Sterp și Daniela Iliescu, în lacrimi la botezul micuței Miray: „Mi se face pielea de găină!”. Surpriza de care a avut parte cuplul- kanald.ro

Citește și: Tânăra de 18 ani care a dispărut în Thailanda, apariție șocantă în celălalt capăt al planetei. Spune că este însărcinată- stirilekanald.ro

Care este secretul ca chifteluțele marinate să iasă ca la restaurant

Acum, că chifteluțele sunt gata, chef Sorin Bontea le adaugă peste sos, având nevoie și ele de câteva minute pentru a fierbe odată cu el. Secretul pentru ca chifteluțele să vă iasă exact ca la restaurant este o linguriță de oțet pusă în sos, peste chifteluțe, iar rezultatul va fi unul pe măsură.

„Chifteluțele sunt gata, sosule și el gata, doar că trebuie să le fierbem în sos, să fiarbă un clocot, astfel se sparg. Sosul trebuie să fie mai light pentru că chifteluțele au deja făină și vor mai îngroșa sosul. Ce bine arată, ce bine miroase! Nu uitați, se pune un pic de oțet peste sos și chifteluțe. O linguriță, pentru că nu le vrem foarte acre și amestecăm cu grijă să nu se sfărâme.”, a mai spus bucătarul.

Chifteluțe marinate
Chifteluțe marinate[Sursa foto: Captură Video]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Trei feluri în care puteți face ouă umplute. Rețeta lui chef Sorin Bontea. „Combinația perfectă de gust.”

Irina Deleanu a murit! Imagini rare cu actrița, în tinerețe

Ultimele clipe din viața Cristinei Deleanu. Soțul Eugen Cristea, mărturii răvășitoare de la căpătâiul actriței

S-a rupt lanțul de iubire pentru Dana Roba?! Un DETALIU important ridică mari semne de întrebare. Nimeni nu se aștepta la acest lucru, având în vedere cât de fericiți păreau

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, Dealul Istrița, un tărâm de legendă, plin de mister

Primele imagini de la botezul fiicei lui Culiță Sterp și a Danielei Iliescu. Cine au fost invitații și cine a lipsit

Oana a fost găsită fără suflare în baie, la doar 30 de ani. Mama tinerei susține că fiica sa a murit din cauza condițiilor și a stresului de la serviciu: "A muncit non-stop și și-au bătut joc de ea"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies