Chef Sorin Bontea a explicat rețeta ouălor umplute.
Chef Sorin Bontea a dezvăluit pe rețelele de socializare trei moduri prin care puteți să umpleți ouăle și modul în care le puteți orna, astfel, acesta a dezvăluit care sunt ingredientele necesare de care aveți nevoie pentru a face un preparat delicios.
Ingrediente:
- Ouă
- Somon afumat
- Ton
- Pate
- Verdețuri
- Sare
- Piper
- Unt
- Cremă de hrean
- Cremă de brânză
Pentru decor:
- Ridichi
- Mazăre
- Bacon
- Petale de flori
- Verdeață
Cum prepară chef Sorin Bontea compoziția pentru ouăle umplute
Citește și: Baklava cu amestec de nuci și miere. Prepară chiar acasă această specialitate turcească!
Citește și: Rulouri cu piept de pui și spanac, învelite în bacon. O altă modalitate de a gătii pieptul de pui!
Bucătarul a umplut o serie de ouă cu pateu, altul cu somon, iar unele cu ton, la toate fiind adăugată câte o cutie de cremă de brânză, verdețuri, sare și piper după gust.
În compoziția de ton acesta a adăugat cremă de hrean, iar în cea cu pateu a adăugat și puțin unt. După ce ouăle au fost umplute, acesta le-a decorat pentru a fi cât mai colorate. „Îmi lasă gura apă de fiecare dată când vorbesc de ouă umplute. Să vă arăt câteva feluri pentru a face ouă umplute. Am un pic de apă călduță. Am fiert câteva ouă.
„În cea cu ton pun o lingură de cremă de hrean, iar în cea cu pateu pun unt. Acum pun crema de brânză l a fiecare bol o cutie de cremă de brânză. Puțină sare, puțin piper, dar mai întâi amestecăm totul cu mixerul la viteză mică. Gustăm, apoi sare punem după. Aceasta cu pateu și unt o băgăm la frigider până facem restul. Amestecăm și la partea cu somon. Combinația perfectă de gust. Începem să umplem ouăle pe cele cu somon. E compoziție multă, dar e foarte bună și cu pâine prăjită. Ce bine miroase. Acum le decorăm. Avem niște floricele, frunzulițe, ridichi, mazăre și bacon.”, a spus chef Sorin Bontea.