Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta ghiveciului călugăresc.
Chef Sorin Bontea a venit în ajutorul tuturor celor care vor să gătească ceva rapid, cu ce au în casă, astfel că pot face și economie la legumele care urmează să fie aruncate. Cunoscutul bucătar a dezvăluit care sunt ingredientele pe care le folosește pentru rețeta ghiveciului călugăresc, dar și pașii până ca rețeta să fie gata.
Ingrediente:
- Ceapă
- Morcovi
- Cartofi
- Vinete
- Dovlecei
- Mazăre
- Fasole păstăi
- Conopidă
- Ardei kapia
- Praz
- Suc de roșii
- Sare
- Piper
- Ulei
- Cimbru
- Pătrunjel
- Foi de dafin
Cum pregătește chef Sorin Bontea rețeta de ghiveci călugăresc
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețeta de cozonac cu nucă a lui chef Sorin Bontea. „Este un cozonac simplu. Am să mă delectez cu ceva bun.”
Chef Sorin Bontea a explicat pașii pe care îi face în realizarea ghiveciului și care sunt legumele care se gătesc împreună. După ce a călit ceapa și morcovul, a adăugat restul legumelor, dovleceii, vinetele, prazul și ardeiul kapia, după care a băgat la cuptor. „Am aruncat o privire prin frigider și am foarte multe legume pe care nu le-am folosit, așa că m-am gândit să fac un ghiveci călugăresc.
Cam astea sunt legumele pentru ghiveci, le-am pus pe categorii. Ceapa cu morcovul încep să le călesc un pic în tigaie, praz, ardei kapia, conopidă, vinete, la fel, le-am pus împreună pentru că se gătesc cam deodată. După care am să pun rândul din spate, cartofi, dovlecel, fasole și mazăre pentru că și ele se gătesc cam în același timp. Avem și suc de roșii făcut în casă. Piper, foi de dafin, cimbru și sare.
Încep cu ceapa și morcovul, le călesc câteva minute, se călește singură. Adaug și morcovul și aștept să se moaie, nu vreau să le călesc de tot pentru că le bag și la cuptor. Pun acum și restul legumelor de se gătesc împreună. Eu am ales să fac asta pentru că aveam legume în casă, important este să nu aruncați mâncarea. Punem sare, piper și două foi de dafin și cimbru.
După prima parte de gătit legumele, chef Sorin Bontea scoate tava și adaugă și celelalte legume, cum ar fi cartofii, mazărea și fasolea, iar după alte câteva minute la cuptor adaugă și sosul de roșii. Când totul este gratinat, adaugă pătrunjel verde deasupra. „Au trecut cam 30 de minute și trebuie să pun restul legumelor și începem cu cartofii pe care îi punem deasupra, mazărea și fasolea. Amestecăm. Deja miroase a ghiveci. Mai pun puțină sare și piper, mai las la cuptor puțin, după care pun sucul de roșii. Ce bine arată ghiveciul. Cartoful frumos, gratinat. Exact cu 10 minute înainte să fie gata i-am oprit aburul pentru a se putea gratina. Pun deasupra pătrunjel tăiat. Ce bine miroase. E foarte bun. Nici nu are ce să iasă rău din toate legumele puse într-o tavă.”, a mai spus chef Sorin Bontea.