Chef Ștefan Popescu explică, pas cu pas, cum pregătește fasolea clasică franțuzescă.
Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi din țară, chef Ștefan Popescu, vine întotdeauna în fața publicului cu rețete inedite și preparate delicioase de care se bucură cu toți cei dragi, iar rezultatul nu are cum să nu lipsească și de pe rețelele de socializare. Astfel, din cele mai neașteptate ingrediente sau din cele mai simple putem să realizăm mâncăruri delicioase, fără să trebuiască să petrecem foarte mult timp în bucătărie și să-i surprindem și pe cei dragi cu ceva potrivit pentru orice moment al zilei.
Cum pregătește chef Ștefan Popescu cassoulet?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- Fasole
- Ceapă
- Usturoi
- Roșii
- Costiță afumată
- Cârnați afumați
- Morcovi
- Cabanos
- Paste de tomate
- Pulpă de rață confiată
- Pătrunjel
- Foi de dafin
- Supă
De această dată, chef Ștefan Popescu, a pregătit o fasole cu specific franțuzesc, făcută în straturi, astfel că aceasta conține rață confiată, cabanos și costiță, însă nici legumele nu sunt date deoparte pentru a colora totul. Folosește și pastă de tomate, iar secretul este ca fasolea să fi stat la înmuiat cu o noapte în urmă. Fasolea este așezată în oală în straturi, astfel, vine un strat de costiță, unul de cabanos, unul de fasole, apoi sosul, apoi rața confiată și straturile continuă până când oala este umplută.
„ Pregătesc o mâncare de fasole din Franța, se numește french casoullet. Tăiem ceapa, usturoiul îl zdrobesc, roșii fără pieliță, costiță afumată și cârnații afumați. Pun costița afumată în tavă. Aici am folosit cârnați cabanos, ceapa, morcovii, usturoi, paste de tomate. Fasolea am pus-o la înmuiat cu o noapte înainte, am fiert-o în 3 ape și este gata. Nu trebuie fiartă foarte tare pentru că ea va sta la cuptor încă 2 ore.