Buna de te lingi pe degete! Incearca si tu reteta de cheesecake cu portocale

Buna de te lingi pe degete! Incearca si tu reteta de cheesecake cu portocale

Daca vrei sa-i rasfeti pe cei dragi cu o prajitura buna, trebuie sa incerci aceasta reteta de cheesecake cu portocale. Ii vei cuceri!

 

Ingrediente:
- 90 g unt dietetic, topit
- 125 g biscuiti digestivi, sfaramati
- 100 g biscuiti de ovaz, zdrobiti
- 1 lingura miere
- 250 g branza ricotta sau urda proaspata
- 3 oua, batute
- 8 linguri fructoza
- Coaja rasa de la 3 portocale+ 6 linguri jus
- 3 linguri amidon – maïzena
- 200 g iaurt integral
- 400 g branza de vaci dietetica
- Zeama de la 1 lamaie
- 3 linguri zahar
Mod de preparare
1.
Se incinge cuptorul la semnul 3/1700 C. Pe gratarul de jos al cuptorului, se aseaza un vas rezistent la flacara – de tip Yena- plin cu apa fierbinte. Se unge cu unt topit o forma rotunda de 20 cm. Se combina untul ramas cu biscuitii si mierea. Se aseaza compozitia, presandu-se, intr-un strat egal, cu ajutorul unei spatule. Se introduce in congelator, timp de 20 min.
2. Se combina, in mixer, urda si ouale, apoi, se adauga fructoza, coaja de portocala, amidonul, iaurtul si branza de vaci. Se toarna in forma si se pune la cuptor, la nivelul din mijloc, timp de 50 min, pana cand se intareste. Se opreste cuptorul, se intredeschide usa, lasand preparatul sa se racoreasca, timp de 30 min. Apoi, se lasa la temperatura camerei, inainte de a fi dat la rece, minimum 3 ore.
3.  Pentru glazura de deasupra, se fierbe coaja de portocala, ramasa, cu zeama de lamaie si portocala, la care se adauga zaharul, pana in momentul, in care, siropul se leaga, conform goodfood.ro.
Sursa: Wowbiz.ro

Ingrediente:

- 90 g unt dietetic, topit
- 125 g biscuiti digestivi, sfaramati
- 100 g biscuiti de ovaz, zdrobiti
- 1 lingura miere
- 250 g branza ricotta sau urda proaspata
- 3 oua, batute
- 8 linguri fructoza
- Coaja rasa de la 3 portocale+ 6 linguri jus
- 3 linguri amidon – maïzena
- 200 g iaurt integral
- 400 g branza de vaci dietetica
- Zeama de la 1 lamaie
- 3 linguri zahar

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la semnul 3/1700 C. Pe gratarul de jos al cuptorului, se aseaza un vas rezistent la flacara – de tip Yena- plin cu apa fierbinte. Se unge cu unt topit o forma rotunda de 20 cm. Se combina untul ramas cu biscuitii si mierea. Se aseaza compozitia, presandu-se, intr-un strat egal, cu ajutorul unei spatule. Se introduce in congelator, timp de 20 min.

2. Se combina, in mixer, urda si ouale, apoi, se adauga fructoza, coaja de portocala, amidonul, iaurtul si branza de vaci. Se toarna in forma si se pune la cuptor, la nivelul din mijloc, timp de 50 min, pana cand se intareste. Se opreste cuptorul, se intredeschide usa, lasand preparatul sa se racoreasca, timp de 30 min. Apoi, se lasa la temperatura camerei, inainte de a fi dat la rece, minimum 3 ore.

3.  Pentru glazura de deasupra, se fierbe coaja de portocala, ramasa, cu zeama de lamaie si portocala, la care se adauga zaharul, pana in momentul, in care, siropul se leaga, conform goodfood.ro.

Sursa: Wowbiz.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Au trecut 42 de ani de când Amza Pellea a plecat dintre noi! Ce mesaj a transmis pe rețelele de socializare, fiica sa, Oana? "Ai plecat puțin..."

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Uğur Yeşil, CEO și Executive Board Member Doğan Media, a primit distincţia "Personality of the Year 2025"

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!