Biluțe de biscuiți cu vișine. Desertul copilăriei în doi timpi și trei mișcări

Biluțe de biscuiți cu vișine. Desertul copilăriei în doi timpi și trei mișcări
Biluțe de biscuiți cu vișine. Desertul copilăriei în doi timpi și trei mișcări

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine?

Biluțe de biscuiți cu vișine. Desertul copilăriei

Ingrediente

450 g biscuiti Petit Beurre
200 g ciocolata cu lapte si alune
200 ml smantana pentru frisca
~150 ml lapte
75 g unt
2 linguri cacao
1 lingura zahar pudra vanilat
putina esenta de portocale
In plus:
visine fara samburi
nuca macinata
fulgi de nuca de cocos

Biluțe de biscuiți cu vișine. Desertul copilăriei

Mod de preparare Bilute de biscuiti cu visine:

Intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, smantana pentru frisca, untul si 100 ml lapte. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana se topeste ciocolata. Dam deoparte si lasam la racit.

Biscuitii ii macinam la robot, lasand si bucati mai mari, nu-i facem pesmet.

Rasturnam intr-un castron incapator. Adaugam cacaoa si zaharul pudra si omogenizam. Turnam amestecul cu ciocolata si amestecam bine. Daca este necesar adaugam si restul de lapte. Trebuie sa avem o compozitie ferma, usor lipicioasa, ce poate fi modelata. Aromam dupa gust cu esenta de portocale.

in functie de preferinta compozitia se poate aroma si/sau cu vanilie sau rom
gustati si daca o sa considerati necesar adaugati zahar, atat cat sa va fie pe plac

Citeste si: Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Citeste si: Clătite ”Ana Lugojana”. Rețeta din Banat care te va cuceri definitiv

Citeste si: Păturată pe crumpi. Rețeta DELICIOASĂ din Banat

Luam cca 1 lingura din aceasta compozitie, in functie de cat de mari vreti sa faceti bilutele.

Modelam astfel incat sa putem sa punem in mijloc o visina fara samburi, strangem marginile si continuam sa o modelam intre palme pana obtinem o bila perfecta. Continuam sa modelam bilute de biscuiti cu visine pana terminam compozitia de biscuiti, apoi le tavalim prin nuca macinata si fulgi de nuca de cocos.

delicioasele bilute de biscuiti cu visine se pot tavali si prin zahar pudra vanilat sau cacao
eu am folosit visine conservate la rece, dar puteti folosi si visine proaspete sau din compot

Se dau la rece pana la servire.

sursa: dulciurifeldefel.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop lunar MARTIE 2019. Cosmosul aduce pe şocantul Uranus în acţiune, Mercur retrograd şi 8 evenimente DE MARE IMPACT! Tie ce îţi aduce primăvara?

I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Mama tinerei ucisă în Mureș face declarații tulburătoare! Modul înfiorător în care Anda a fost lăsată fără viață de bărbatul de care încerca să scape de luni întregi: „L-am implorat să se oprească”. Criminalul, dat în urmărire națională

Dragostea plutește în aer la BEACH, PLEASE! 2025. David Măruță, surprins pentru prima dată alături de iubita lui. Fiul Andrei s-a cuplat cu fiica unui celebru chef din România

Ce a simțit Adrian Enache, în prima clipă în care a văzut-o pe Iuliana Marciuc? Prin ce peripeție au trecut cei doi: "Tensiune n-a fost, a fost atracție!"

Un bărbat a fost găsit în stare avansată de mumificare, într-un apartament din Brașov! Executorul judecătoresc a făcut descoperirea macabră

VIDEO Primul caz de malarie luat din România. Pacientul, internat la Spitalul Victor Babeș


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies