Clătite ”Ana Lugojana”. Rețeta din Banat care te va cuceri definitiv


Clatitele Ana Lugojana sunt un preparat specific din Banat si sunt atat de gustoase incat te vor cuceri definitiv. iata cum se prepara

Clătite ”Ana Lugojana”. Ingrediente:

• 250 gr branza de vaci
• 5 oua
• 2 plicuri zahar vanilat
• 200 gr smantana
• 250 gr zahar
• stafide
• unt pentru uns vasul gratinabil

Citeste si: Păturată pe crumpi. Rețeta DELICIOASĂ din Banat

Citeste si: Dietă de slăbit Fulger – cea mai rapidă

Citeste si: Dieta care te scapă de 5 kilograme în 7 zile! Cum slăbești 18 kilograme pe lună

Clătite ”Ana Lugojana”. Asa se prepara:

Se fac 8 clatite dintr-un aluat obisnuit din oua, sare, faina si apa minerala.
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat. Separat se separa restul de 4 oua si se amesteca galbenusurile cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.

Clatitele se umplu cu amestecul de branza si se ruleaza ca sarmalele. Se aranjeaza intr-un vas termorezistent uns cu unt. Peste ele se toarna amestecul de galbenusuri si smantana si se da la cuptor 7 – 8 minute la 180 grade. Apoi se scot de la cuptor si se adauga deasupra albusurile batute spuma tare cu restul de 120 grame de zahar. Se da din nou la cuptor pana se caramelizeaza bezeaua.

Citeste si: 10 rețete celebre, inventate din greșeală. Poveștile celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi

sursa: blog.hotelguru.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Ioana Ginghină, declarații dure la adresa fostului soț: "Am pretenția să nu fie atâtea săruturi pătimaşe în public"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri